Γύρος Μολάων 30 Απριλίου 2017

Γύρος Μολάων  30 Απριλίου 2017
Η ιστορία ξεκινά στις 20 Απριλίου 1986, όταν διοργανώθηκε ο 1ος “Γύρος Μολάων” από τον ΑΠΟΕΛ και τον τότε Δήμο Μολάων. Η διαδρομή ήταν 5χλμ και τερμάτισαν 21 αθλητές κι αθλήτριες των κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών. Στη συνέχεια, επαναλήφθηκαν “Γύροι Μολάων” (δεν είχαν πάντα το ίδιο όνομα) άλλες 3 φορές. Ποτέ όμως δεν ήταν η ίδια διαδρομή, που με τον καιρό “μίκραινε”. Όσο μίκραινε, τόσο περισσότερο μεγάλωνε η λίστα συμμετοχών. Στις 22 Μαρτίου 1987 ακολούθησε αναβαθμισμένος με τη 2η διοργάνωση με πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα! Χωρίς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό συμμετοχών, θυμόμαστε πως υπήρξαν εκείνη την ημέρα ξεχωριστοί αγώνες με 3 διαφορετικές (!) διαδρομές και κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων. Επίσης, τη δεκαετία του ‘90 πραγματοποιήθηκε αγώνας διαφόρων κατηγοριών, από τα Πάκια έως την πλατεία Μολάων. Μπροστάρης στις διοργανώσεις, ήταν ο πάντα ΑΠΟΕΛ με τη συνεργασία άλλων συλλόγων, όπως ο Προοδευτικός. Στις 4 Μαΐου 2008, στην τελευταία διοργάνωση Γύρου (Λαϊκός δρόμος υγείας Μολάων), έλαβαν μέρος 132 Άνδρες, Γυναίκες δρομείς και βαδιστές, καθώς και παιδιά μικρότερων κατηγοριών. Αποτελούσε μέρος των εορτασμών της συμπλήρωσης 30 ετών, από την ίδρυση του ΑΠΟΕΛ. ( αφιέρωμα Runningnews. Περισσότερες φωτογραφίες εδώ )
Εφέτος, στις 30 Απριλίου 2017, ο Προοδευτικός σας καλεί να αναβαθμίσουμε το γεγονός που ευελπιστούμε να γίνει ετήσιος θεσμός και να ξεπεράσουμε όλοι μαζί, τον αριθμό συμμετοχών οποιασδήποτε άλλης διοργάνωσης του παρελθόντος! Αθλητισμός = υγεία ΤΡΕΧΩ – ΒΑΔΙΖΩ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ !

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μολάων και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας, προκηρύσσουν αγώνα δρόμου «Ο Γύρος της πόλης των Μολάων».

Πληροφορίες Αγώνα

Ημερομηνία

Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

 

Ώρα Διεξαγωγής

11:00π.μ.: Δυναμικό Βάδισμα 1km και Αγώνας Δρόμου 1km.

11:30π.μ.: Αγώνας Δρόμου 4km.

 

Τόπος Διεξαγωγής

Κεντρική Πλατεία Μολάων

 

Αγωνίσματα – Κατηγορίες

Δυναμικό Βάδισμα 1km (για το κοινό).

Αγώνας Δρόμου 1km, (μαθητές δημοτικού 4ης – 5ης – 6ης τάξης).

Αγώνας Δρόμου 4km (1η κατηγορία: μαθητές γυμνασίου, 2η κατηγορία: μαθητές λυκείου, 3η κατηγορία: άνδρες – γυναίκες άνω των 18 ετών).

 

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι πολίτες επιθυμούν, με εξαίρεση τον Αγώνα Δρόμου του 1km, που αφορά αποκλειστικά τα παιδιά της 4ης, 5ης και 6ης τάξης Δημοτικού.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής

Δηλώσεις Συμμετοχής  θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 28-4-2017 στα τηλέφωνα: 6947377643 (Ζερβάκος Ιωάννης), 6946958711 (Αρτινιός Παναγιώτης), 6989783350 (Φιφλή Θεοδώρα), καθώς και την ημέρα του Αγώνα, από 8:00π.μ. έως και 10:00π.μ. στη γραμματεία του Αγώνα, στην Κεντρική Πλατεία των Μολάων.

Παραλαβή των Αριθμών Συμμετοχής

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται την ημέρα του Αγώνα από τη γραμματεία (8:00 – 10:00).

 

Διαδρομή

Δυναμικό Βάδισμα 1km και Αγώνας Δρόμου 1km:

Εκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία Μολάων, διαδρομή επί των οδών 25ης Μαρτίου, Βενετσάνου Κολοκούρη, αναστροφή στη διασταύρωση των οδών Μοναστηρίου και Διγενή και συνέχεια Βενετσάνου Κολοκούρη, 25ης Μαρτίου, τερματισμός.

Αγώνας Δρόμου 4km:

Εκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία Μολάων, διαδρομή επί των οδών 25ης Μαρτίου, Επιδαύρου Λιμηράς, Γεωργίου Ρουμάνη, Ευστρατίου Κουνουπιώτη, Νικολάου Δημάκου, Αγίου Γεωργίου, Καλλιόπης Μάνου, Γεωργίου Βλαχανδρέα, Κυριάκου Βαρδουλάκη, Στρατηγού Διονυσίου Αρμπούζη, Βασιλείου Παναρίτη, 28ης Οκτωβρίου, Χρίστου Σπανιώλου, Παπαμιχαλοπούλου, 25ης Μαρτίου, Βενετσάνου Κολοκούρη, αναστροφή στη διασταύρωση των οδών Μοναστηρίου και Διγενή, και εν συνέχεια Βενετσάνου Κολοκούρη, 25ης Μαρτίου, τερματισμός.

 

Σταθμοί Τροφοδοσίας αθλητών

Κεντρική Πλατεία Μολάων και

Νοσοκομείο Μολάων (για τον Αγώνα των 4κμ)

 

Ιατρικές Εξετάσεις

Οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό με δική τους φροντίδα.

 

Απονομές Επάθλων

Στον πρώτο νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν από τους διοργανωτές κύπελλο και μετάλλιο, ενώ στο δεύτερο και τρίτο, μετάλλιο. Αναμνηστικό δίπλωμα θα λάβουν όλοι όσοι τερματίσουν.

 

Ιατρική Κάλυψη

Οι διοργανωτές έχουν διασφαλίσει την παρουσία ιατρού και ασθενοφόρου καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής του αγώνα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *