Εντός της εβδομάδας το υπόλοιπο της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου. Μετά τις 15/12 η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης

Εντός της εβδομάδας το υπόλοιπο της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου. Μετά τις 15/12 η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης
Την ανακοίνωση ότι εντός της εβδομάδας θα καταβληθεί στους αγρότες το υπόλοιπο 50% της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαιοειδών έκανε από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης. Παράλληλα ο κ. Τσαυτάρης επανέλαβε ότι 50% μετά τη 15η Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί και η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης. Ειδικότερα ο Υπουργός είπε: «Εντός της εβδομάδας, μάλιστα, θα δώσουμε και το υπόλοιπο 50% της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαιοειδών».
Και πρόσθεσε: «Δώσαμε την ενιαία ενίσχυση για να βοηθήσουμε τους αγρότες και ειδικά τους κτηνοτρόφους που υπέφεραν σε αυτό το διάστημα ένεκα της ραγδαίας αύξησης στις διεθνείς τιμές των ζωοτροφών. Πήραμε την προκαταβολή για την ενιαία ενίσχυση και όπως είχαμε υποσχεθεί τη δώσαμε μετά τη 15η Οκτωβρίου και θα τηρήσουμε τη δέσμευσή μας να δώσουμε και το υπόλοιπο 50% μετά τη 15η Δεκεμβρίου, δηλαδή, σε λίγες ημέρες.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Είδατε σήμερα στο διαδίκτυο την ανακοίνωση για το de minimis. Πολλοί βιάστηκαν να πουν «de minimis και κουραφέξαλα», αλλά είδαν ότι θα μοιράσουμε 30 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσουμε τους κτηνοτρόφους διαφόρων κατηγοριών»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *