Κλήρωση και βραβεύσεις απο την ΕΠΣ Λακωνίας

Η ΕΠΣ Λακωνίας σε μια καλά οργανωμένη εκδήλωση τίμησε τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και κλήρωσε τους αγώνες της περιόδου 2012 – 2013.
 Στην τελική ευθεία για την έναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της Λακωνίας μπήκαμε και επίσημα από την Δευτέρα, καθώς πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των κατηγοριών του νομού. Πριν την διαδικασία της κλήρωσης η ΕΠΣ Λακωνίας βράβευσε τις πρωταθλήτριες ομάδες της περυσινής σεζόν, τους πρώτους σκόρερ, ενώ υπήρξαν και κάποιες ειδικές βραβεύσεις.
 Oι Παναγιώτης Καπερώνης, Σπύρος Πετρόπουλος, Στυλιανός Κότσαλης και Αριστείδης Τραϊφόρος βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους στην περιφερειακή ομάδα που έφτασε μέχρι και τον τελικό της Αθήνας. Για την συνολική προσφορά τους στο άθλημα βραβεύτηκαν και οι: Aγγελόπουλος Μαυροειδής, Ψαράκης Παναγιώτης, Πλατάνας Εμμανουήλ, Μανιάτης Ηλίας, Μανδαλάς Δημήτριος, Μαλεπιτζής Αντώνης και Καρτσιδήμας Αλέξανδρος.
Ο πρόεδρος της Ένωσης κ Παναγιώτης Καρράς αναφέρθηκε στη σημασία και στη συμβολή των προσώπων που απαρτίζουν το Συμβούλιο, τις Επιτροπές και τα Όργανα της ΕΠΣ Λακωνίας. Επεσήμανε ότι νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανος όταν η καλή φήμη της ΕΠΣΛ φθάνει σε όλη την Ελλάδα και κάλεσε όλους να διατηρήσουν το επίτευγμα να παίζονται «καθαρά» παιχνίδια και χωρίς βία. Σε Γενική Συνέλευση που θα γίνει προσεχώς οι εκπρόσωποι των Σωματείων θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν και σχετικές προτάσεις για τα κρίσιμα θέματα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο. Ο κ Καρράς εξέφρασε την επιθυμία να είχε κοντά του τους Δημάρχους του Νομού για να τους μεταφέρει ζητήματα που αφορούν στα γήπεδα της Λακωνίας. «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης» είπε. Θύμισε δε στους παρευρισκόμενους τη άψογη λειτουργία των Επιτροπών της Ένωσης και ιδιαίτερα της Πειθαρχικής η οποία λειτουργεί, σκοπίμως, χωρίς δικηγόρο αλλά με μέλη που έχουν απόλυτη επαφή με το άθλημα και τον κόσμο του ποδοσφαίρου.
 Ο πρόεδρος της Ένωσης χαρακτήρισε το Λακωνικό ποδόσφαιρο ως το πιο ζωντανό κύτταρο της Λακωνικής κοινωνίας και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να έρθουν κοντά στο άθλημα οι νέοι (και οι νέες) του Νομού. Υπογράμμισε τις διακρίσεις που έχει πετύχει η Μικτή Λακωνίας κι ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για την συνεργασία. Αναφερόμενος στις εκλογές της ΕΠΟ τόνισε ότι ο ίδιος είναι υποψήφιος για τακτικό μέλος και ο γγ Θ. Δογατζής για την Εξελεγκτική Επιτροπή στις επόμενες εκλογές. «Είναι σημαντικό το Λακωνικό ποδόσφαιρο να έχει παρουσία στα κέντρα των αποφάσεων, είπε. Όλοι γνωρίζουν ότι η Λακωνία διαθέτει άξια και ικανά στελέχη. Στόχος μας, δεν είναι η εκλογή, είπε, αλλά η συμμετοχή. Σας θυμίζω ότι η Λακωνία είναι από τους πρώτους Νομούς που απέκτησε Ενωσιακό γήπεδο χαρη στις καίριες θέσεις που είχε υποστηρίξει». Ο Π. Καρράς ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Σωματείων για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Λακωνική διαιτησία και ευχήθηκε σε όλους υγεία και καλούς αγώνες.
Σε αναφορές τους από το βήμα τόσο ο αρχιδιαιτητής κ Σπυράκης όσο και ο Ενωσιακός προπονητής κ Φλουτσάκος αναφέρθηκαν στις επιτυχίες της Ένωσης και στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο κι επιδόσεων. Ήταν χαρακτηριστική η αναφορά του Νίκου Σπυράκη: «Ότι καταφέραμε το καταφέραμε όλοι μαζί. Στηρίξτε τον λαϊκό αθλητισμό στη βάση του».
 Ο Παναγιώτης Φλουτσάκος ανέφερε ότι στην μικτή της Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος, που έφθασε στον τελικό και ηττήθηκε με 2-1 από την αντίστοιχη της Αθήνας, 5 παίκτες είναι της Μικτής Λακωνίας. Από τις ομορφότερες στιγμές ήταν εκείνες της βράβευσης των παραγόντων για την προσφορά τους. Παροιμιώδης θα μείνει η λακωνική αναφορά του παράγοντα του Σπαρτιατικού ποδοσφαίρου Αντώνη Μαλεπιτζή: «¨Το ποδόσφαιρο είναι χαρά. Η χαρά πληρώνεται, Κι εγώ την πλήρωσα…» Το Νotospress έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση και εξασφάλισε πλούσιο φωτορεπορτάζ Σε ότι αφορά στην κλήρωση για την πρώτη αγωνιστική αναδείχθηκαν οι εξής αγώνες: Α’ Κατηγορία Λακωνίας 1η ΑγωνιστικήΑπόλλων Ξηροκαμπίου – Λεωνίδας Γλυκόβρυσης Βοίας Νεάπολης – ΑΕ Δήμου Σκάλας Λεωνίδας Σπάρτης – Μολαϊκός ΑΕ Περ. Φιλισίου – Άμιλλα Αγίου Ιωάννη ΑΟ Λογγάστρας – Ολυμπιακός Γυθείου Κρόνος Αγ. Δημητρίου – ΑΕ Σπάρτης Αστέρας Βλαχιώτη – ΑΕ Δήμου Πελλάνας
Α1 Κατηγορία Λακωνίας 1η Αγωνιστική Εθνικός Βατίκων – Τρινασιακός Κάστρο Μονεμβάσιας – Κεραυνός Λευκοχώματος Κάστρο Γερακίου – ΑΟ Αγ Βασιλείου Γυθείου ΠΑΟ Σμύνους – ΑΟ Δαφνίου Ήφαιστος Βρονταμά – Ατρόμητος Συκιάς Αμυκλιακός – Πανκλαδιατικός
Β’ Κατηγορία Λακωνίας Α’ Όμιλος 1Αγωνιστικήη ΑΕ Λογκανίκου – Πανγυθεατικός Σελλασιακός – ΑΟ Χρυσάφων Καρυάτης – Ταύγετος Παλιοπαναγιάς Αετός Ποταμιάς – ΑΟ Κροκεών ΑΣ Αρεόπολης – Υάκινθος 
Β’ Όμιλος 1η ΑγωνιστικήΠοσειδώνας Ελαφονήσου – Ευρώτας Έλους ΑΣ Απιδιάς – Ποδ. Ακαδημία Νεάπολης ΑΟ Ελίκας – Ταξιάρχες Νιάτων Ολυμπιακός Μολάων – ΑΕ Δήμου Ασωπού ΑΟ Αγγελώνας – ΑΟ Μυρτιάς Ρεπό: Δόξα Πακίων.
 ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ…http://www.notospress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *