Κρητικοί χοροί -Εκθεση ζωγραφικής στο Δήμο Μονεμβασίας

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου στην πλατεία της Ελιάς το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασίας με συνεργασία με τον Σύλλογο Ελαίας Η ΒΙΑΝΔΙΝΗ πραγματοποιήθηκε βραδιά κρητικών χορών την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου κα. Μπουντούνη και την Παρασκευή 3 Αυγούστου στην πλατεία της Πλύτρας.
«Φτάσε όπου δεν μπορείς» Εμπνεόμενοι από αυτή τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη στην Αναφορά στο Γκρέκο, σαν ένα ανοιχτό παράθυρο επικοινωνίας του παρελθόντος με το μέλλον, τα δύο αδέλφια απ’ τη Κρήτη και δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης με μία ομάδα επίλεκτων χορευτών και μουσικών, μας υπενθύμισαν μας την παράδοση που είναι ακόμα ζωντανή και έχει ακόμα τη δύναμη να μας οδηγεί. Η Κρήτη είναι από τα λίγα μέρη όπου ο χορός παραμένει ζωντανός και δεν είναι μια ξεχασμένη δεξιότητα, αλλά μια ζωντανή έκφραση της καθημερινής ζωής. Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κυρία Παναγιώτα Αλειφέρη.
 Οι παραβρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν από το αποτέλεσμα ενώ στο τέλος της βραδιάς δεν ήταν λίγοι αυτοί που χόρεψαν μαζί με τους χορευτές κρητικούς χορούς.

 ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΛΥΤΡΑ

 Την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012 στην αίθουσα της Συκικής στην Πλύτρα της Δημοτικής Ενότητας Ασωπού έγιναν εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής και κατασκευών. Στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος είχε αγοραστεί από τον πρώην Δήμο Ασωπού με σκοπό να γίνει ένα πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο, εδώ και μια δεκαετία, γίνονται εκθέσεις ζωγραφικής. Γνωστοί και καταξιωμένοι ζωγράφοι όπως ο Μυταράς και ο Ταλαγάνης , αλλά και αρκετοί ντόπιοι ταλαντούχοι ζωγράφοι έχουν εκθέσει τα έργα τους σε αυτό το χώρο. Φέτος φιλοξενούνται έργα της καθηγήτριας εικαστικών και ζωγράφου Ελένης Κουτσογιανοπούλου , η οποία κατάγεται από τη Μεταμόρφωση και διδάσκει εικαστικά σε σχολεία του Δήμου Μονεμβασίας. Τα έργα της απεικονίζουν κυρίως τοπία και είναι εμπνευσμένα από το Βράχο της Μονεμβασιάς και την Πλύτρα. Παράλληλα στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται κατασκευές όπως μάσκες, κοσμήματα κ.τ.λ. της Μονεμβασίτισσας Φωτεινής Παναγιωτοπούλου. Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, παρουσία και της Προέδρου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας, κυρίας Αλειφέρη Παναγιώτας και αρκετών επισκεπτών.
 Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Πέμπτη 9 Αυγούστου από 7.00μ.μ έως 11.00μ.μ καθημερινά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *