Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου στον Ασωπό

Τη Δευτέρα του Πάσχα, ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου της Τοπικής Κοινότητας Ασωπού, έγιναν τα εγκαίνια ενός καλαίσθητου παραδοσιακού πέτρινου κτιρίου.
Το συγκεκριμένο κτίριο αγοράστηκε και αναπαλαιώθηκε από τη Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Ασωπού, με σκοπό να διαμορφωθεί σε πολιτιστικό χώρο της τοπικής ενότητας του Ασωπού.
Πρόκειται για ένα κτίριο 200 περίπου τετραγωνικών που εκτός από την κύρια αίθουσα εκδηλώσεων η οποία διαθέτει έξι υπολογιστές, γραφεία και βιβλιοθήκες, έχει επίσης πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τρεις τουαλέτες εκ των οποίων η μία για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Η αισθητική του κτιρίου ενθουσίασε τους επισκέπτες ενώ οι κάτοικοι του Ασωπού δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι που ένα τέτοιο κτίριο στολίζει το χωριό τους.
Τον Αγιασμό τέλεσαν οι αιδεσιμολογιότατοι Πατέρες Γεώργιος Κότσαλης εφημέριος της ενορίας του Ασωπού και Νικόλαος Δελακοβίας εφημέριος της ενορίας των Παπαδιανίκων.
Ο πρώην Δήμαρχος Ασωπού και νυν Δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο ιστορικό της κατασκευής του κτιρίου και τόνισε, ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που μία δέσμευση της πρώην Δημοτικής αρχής και ένα αίτημα των κατοίκων του Ασωπού έγινε πραγματικότητα και ευχαρίστησε το πρώην Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ασωπού για την άριστη συνεργασία τους. Επίσης τόνισε, ότι η διαχείριση του κτιρίου παραχωρείται στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Ασωπού για την πραγματοποίηση δράσεων προς όφελος των κατοίκων.
Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου του Ασωπού η κυρία Τσιριγώτη Ευγενία ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή γι΄ αυτή την παραχώρηση και για την άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Πολιτιστικού Συλλόγου.
Επίσης σημείωσε ότι ήδη στο χώρο λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη και παραδίδονται δωρεάν μαθήματα υπολογιστών καθώς και δωρεάν μαθήματα μαθηματικών σε μαθητές.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μονεμβασιάς κύριος Σουρλάς Ιωάννης και Κολλιάκος Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασωπού κύριος Μακρής Θεόδωρος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πακίων κύριος Καρούνης Μιχάλης,η Δημοτική Σύμβουλος Αλειφέρη Παναγιώτα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλογερίνης Ηλίας και Μαυρομιχάλης Κωνσταντίνος το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασωπού,η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελαίας «Η Βιανδίνη», εκπρόσωποι φορέων και αρκετοί πολίτες.
Στο τέλος προσφέρθηκαν γλυκίσματα σε όλους τους παραβρισκόμενους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *