USDA: Μειωμένη προβλέπεται να είναι η φετινή ιταλική παραγωγή πορτοκαλιών
Όπως αναφέρει στις προβλέψεις του το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), η παραγωγή πορτοκαλιών της Ιταλίας κατά την περίοδο 2014/2015 προβλέπεται να είναι μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Μειωμένη προβλέπεται να είναι και η ιταλική παραγωγή μανταρινιών και γκρέιπ φρουτ, ενώ αντιθέτως σημαντική αύξηση αναμένεται να παρουσιάσει η παραγωγή λεμονιών.
Πορτοκάλια
Για την περίοδο 2014/2015 (Νοέμβριος – Οκτώβριος) προβλέπεται ότι η παραγωγή πορτοκαλιών στην Ιταλία να είναι μικρότερη σε σχέση με αντίστοιχη περσινή. Αναμένεται να έχουμε μείωση -10% στην παραγωγή πορτοκαλιών (15-20% αναμένεται να φτάσει η μείωση στις περιοχές της Σικελίας). Για τα πορτοκάλια της ποικιλίας Σαγκουίνι η μείωση αναμένεται να φτάσει σε ποσοστό -30% (ιδιαίτερα στις όψιμες ποικιλίες). Ποιοτικά αναμένεται να είναι μια καλή χρονιά. Η Σικελία και η Καλαβρία είναι οι κυριότερες περιοχές που παράγουν πορτοκάλια στην Ιταλία. Tarocco, Moro, Sanguinello, Naveline, και Valencia, είναι οι επικεφαλής ποικιλίες πορτοκαλιών που καλλιεργούνται στην Ιταλία.
Όσον αφορά το χυμό πορτοκαλιού, η Ιταλία προβλέπεται να μεταποιήσει περίπου 308.000 τόνους πορτοκαλιών για την παρασκευή 21.560 τόνων συμπυκνωμένου χυμού (22.400 τόνοι ήταν η αντίστοιχη ποσότητα του 2013/2014).
Μανταρίνια
Οι κλημεντίνες χωρίς κουκούτσια αποτελούν πάνω από το 80% της ιταλικής παραγωγής μανταρινιών. Για την περίοδο 2014/2015 η παραγωγή μανταρινιών προβλέπεται να παρουσιάσει μείωση σε ποσοστό –10%. Η ποιότητα αναμένεται να είναι καλύτερη σε σχέση με πέρσι. Καλαβρία, Σικελία και Απουλία είναι οι κυριότερες περιοχές που παράγουν μανταρίνια στην Ιταλία.
Λεμόνια
Σημαντική αύξηση αναμένεται να υπάρξει την περίοδο 2014/2015 στην παραγωγή λεμονιών σε ποσοστό άνω του 14%. Η ποιότητα αναμένεται να είναι εξαιρετική. Σικελία είναι η κυριότερη περιοχή που παράγει λεμόνια στην Ιταλία (ποσοστό 86%). Femminello Commune, Monachello και Interdonatoar, είναι οι κυριότερες ποικιλίες λεμονιών που καλλιεργούνται στην Ιταλία.
Γκρέιπ φρουτ
Μείωση αναμένεται να έχουμε την περίοδο 2014/2015 στην ιταλική παραγωγή γκρέιπ φρουτ σε ποσοστό –6,7%.
πηγη…http://www.agrotypos.gr/