ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για αναγγελία ζημιάς από καύσωνα 25ης Αυγούστου στο Δήμο Μονεμβασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για αναγγελία ζημιάς από καύσωνα 25ης Αυγούστου στο Δήμο Μονεμβασίας

Ανακοίνωση για δηλώσεις ζημιάς ΕΛ.Γ.Α.
 Σας ενημερώνουμε ότι έγινε προς τον Ε.Λ.Γ.Α. από τις Δημοτικές Ενότητες Μολάων, Ασωπού & Μονεμβασιάς αναγγελία ζημιάς από ΚΑΥΣΩΝΑ της 25ης Αυγούστου 2012 που προκάλεσε ζημιές στην παραγωγή των σύκων, των αμπελιών, των υπαίθριων κηπευτικών κλπ. στα όρια όλων των Κοινοτήτων των παραπάνω Δημοτικών ενοτήτων
. Οι παραγωγοί που οι καλλιέργειες τους ζημιώθηκαν σε ποσοστό ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ 20% της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ που περίμεναν να συγκομίσουν , μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές Ε.Λ.Γ.Α. του Δήμου , μέχρι και την : Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 Προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκτιμητών του ΕΛΓΑ παρακαλούνται οι παραγωγοί μετά τη συγκομιδή των σύκων να αφήσουν τα κτήματά τους στην κατάσταση που είναι, χωρίς να πετάξουν τα ζημιωμένα, ούτε να εισάγουν κοπάδια προβάτων κλπ. Οι εκτιμήσεις θα διεξαχθούν σύντομα (έναρξη περίπου μέσα Σεπτεμβρίου).
Σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα : 1. Με το νέο κανονισμό Ασφάλισης του Ε.Λ.Γ.Α (Κ.Υ.Α. 309891/2010) για την λήψη αποζημίωσης είναι υποχρεωτική η πληρωμή της ασφαλιστικής εισφοράς προς τον Ε.Λ.Γ.Α. για κάθε τμήμα που δηλώνεται.
2. Ο Ε.Λ.Γ.Α. καλύπτει και αποζημιώνει μόνο άμεσες ζημιές που μειώνουν την παραγωγή , δηλαδή ζημιές στους καρπούς .
 3. Με απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Λ.Γ.Α. τα τέλη εκτίμησης που ισχύουν από 1/1/2002 έχουν αναπροσαρμοσθεί ως εξής :  Καρποφόρα δέντρα 10 λεπτά του ΕΥΡΩ ανά δέντρο . Αροτριαίες καλλιέργειες , 1 ΕΥΡΩ κατά στρέμμα .Αμπέλια 2 ΕΥΡΩ κατά στρέμμα.Απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δήλωσης ζημιάς: Α) Φωτοαντίγραφο της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2012, Β) ταυτότητα, Γ) Α.Φ.Μ. ( αριθμός φορολογικού μητρώου) και Δ) αριθμός λογαριασμού στην Α.Τ.Ε. ( βιβλιάριο Αγροτικής Τράπεζας ).
 ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Τελευταία ημέρα υποβολής δηλώσεων ζημιάς είναι η : Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΕΛ.Γ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *