Απάντηση επιστολής Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Παναγιωτακάκο

Απάντηση επιστολής Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Παναγιωτακάκο


“ Κόντρα Εκπαιδευτικών σε απαγόρευση Παναγιωτακάκου ”

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γιάννης Ρίτσός» που εδρεύει στους Μολάους κι έχει μέλη εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη κεντρική και νότια Λακωνία απαντώντας σε επιστολή του αντιδημάρχου Ηλία παναγιωτακάκου σχετικά με τις δαπάνες για την αγορά υλικού των Σχολείων αναφέρει τα εξής:

«Ύστερα από επιστολή του Αντιδημάρχου Δ. Ευρώτα κ. Παναγιωτακάκου Ηλία με αριθμό πρωτοκόλλου 1429 , η οποία αφορά την αγορά προμηθειών από καταστήματα που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου , με το πρόσχημα της ενίσχυσης της τοπικής αγοράς, θέλουμε να καταγγείλουμε την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά του, που καταστρατηγεί το δημοκρατικό και νόμιμο δικαίωμα της εκπαιδευτικής κοινότητας, να επιλέγει με βάση τα κριτήρια που ικανοποιούν τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Ο εκπαιδευτικός κόσμος όχι μόνο δεν πρόκειται να υπακούσει σε τέτοιου είδους εντολές, αλλά θα αντιδρά δυναμικά απέναντι σε προκλητικές και αναχρονιστικές συμπεριφορές.
Θεωρούμε ανεκδιήγητο να αναφέρει πως θα υπάρχει προσωπικός καταλογισμός σε όσους συναδέλφους δε συμμορφώνονται με τη στήριξη της τοπικής αγοράς! Ο Δήμος Ευρώτα οφείλει να εξυπηρετεί τις ανάγκες των εκπαιδευτικών , του μαθητικού δυναμικού και των σχολικών κτιρίων και όχι να στέλνει απειλητικά τελεσίγραφα!
Εν κατακλείδι, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας εκπαίδευσης – τοπικής αυτοδιοίκησης θεωρούμε αυτονόητη την ανάκληση και την αναδιατύπωση του επίμαχου εγγράφου».
Την επιστολή υπογράφουν η πρόεδρος Ελισάβετ Παπαδοπούλου και η Γραμματέας Μουσκεντέρη Μυρτώ.

Στις 27 Ιανουαρίου 2012 ο αντιδήμαρχος Ηλίας Παναγιωτακάκος απέστειλε προς τους διευθυντές των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ευρώτα την ακόλουθη επιστολή:

«Με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου και υπεύθυνου σε θέματα Παιδείας και με δεδομένο ότι παρατηρείται το φαινόμενο πολλές σχολικές μονάδες Πρωτοβάθνμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εξακολουθούν παρά τις επισημάνσεις μας, να προμηθεύονται αγαθά και να τους παρέχονται υπηρεσίες από επιχειρήσεις εκτός ορίων του Δήμου Ευρώτα, με την παρούσα επιστολή μου σας ενημερώνω για τα εξής:

Πολιτική βούληση της Δημοτικής αρχής είναι η στήριξη της τοπικής αγοράς. Για το λόγο αυτό παρακαλώ, όπως συμμορφωθείτε με την υπόδειξη αυτή και από τούδε και στο εξής όλες οι προμήθειες και οι παρεχόμενες υπηρεσίες να πραγματοποιούνται από επιχιερήσεις της τοπικής αγοράς.
Τέλος σας ενημερώνων πως σε περίπτωση κωλύματος από μέρους σας, για την παραλαβή των προμηθειών από τα καταστήματα του Δήμου Ευρώτα θα μπορείτε να απευθύνεστε στις αντίστοιχες σχολικές επιτροπές προκειμένου αυτές να σας εξυπηρετήσουν.

Σε αντίθετη περίπτωση στα προς πληρωμή τιμολόγια εκτός τοπικής αγοράς θα γίνεται προσωπικός καταλογισμός

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαι στη διάθεσή σας”.
πηγη….http://www.notospress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *