Απειλεί με μηνύσεις η Τζανετέα : Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να δυσφημίσει το λάδι της Λακωνίας

Απειλεί   με μηνύσεις η Τζανετέα : Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να   δυσφημίσει το λάδι  της Λακωνίας

DSC_0361
Άμεση ήταν η αντίδραση της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κας Αδαμαντίας Τζανετέα σε δημοσιεύματα που ήρθαν πρόσφατα στο φώς της δημοσιότητας με αφορμή την εύρεση νοθευμένου ελαιολάδου σε πλαστικές συσκευασίες του 1 lt με σήμανση «ΜΑΝΗ» και με στοιχεία παραγωγού- συσκευαστή ΕΛΑΚ Α.Ε Κροκεές Λακωνίας μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε κατάστημα στην Καβάλα απειλώντας με ποινικές διώξεις τους υπεύθυνους .
Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία δεν εδρεύει στο Νομό Λακωνίας, δεν είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Τυποποιητών ελαιολάδου που διατηρείται στην Υπηρεσία και δεν διαθέτει το κωδικό τύπου EL, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 323902/18-9-2009 ΚΥΑ, ο οποίος αποδίδεται από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας σε εγκαταστάσεις που πληρούν τις απαραίτητες από τη νομοθεσία προϋποθέσεις για την επεξεργασία –τυποποίηση και συσκευασία ελαιολάδου.
Η κα Αδ.Τζανετέα τόνισε ότι η Περιφερειακή μας Ενότητα στην προσπάθεια να καταστείλει αμέσως το φαινόμενο της κερδοσκοπίας με ταυτόχρονη παραπλάνηση των καταναλωτών, θα προσφύγει ακόμη και σε ένδικα μέσα προκειμένου να αποδοθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στους υπαίτιους που οικειοποιούνται και δυσφημίζουν το λακωνικό ελαιόλαδο.

Παρακαλούμε , για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με το ανωτέρω θέμα, καθώς επίσης και εάν περιέλθουν στην αντίληψή σας παρόμοια φαινόμενα όπως επικοινωνήσετε με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λακωνίας Τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 2731363329-332.

Από Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *