ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ
Ελένη Κιούση Πελοπόννησος

Η Ελένη Κιούση παρέδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη επιστολή του επικεφαλής του συνδυασμού «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» κ. Δημήτρη Κουτσούλη

Προτεραιότητες δημόσιας υγείας

Στην επιστολή ο συνδυασμός ζητάει από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να προωθήσει προς υλοποίηση, το συντομότερο δυνατό, τέσσερις (4) επείγουσες προτεραιότητες δημόσιας υγείας και οδικής ασφάλειας στο νομό μας, μικρής κλίμακας και χαμηλού κόστους, στους τομείς της δημόσιας υγείας.  

Προμήθεια και εγκατάσταση απινιδωτών

πρώτον, την  προμήθεια και εγκατάσταση από την Περιφέρεια, τουλάχιστον 60 αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών. Η εγκατάσταση σε δημόσιους χώρους οικισμών και χωριών αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών είναι μια επείγουσα ανάγκη, διότι, ακόμα και σήμερα, δεν έχουν απινιδωτή – και όσα έχουν το οφείλουν, κυρίως, σε δωρεές ιδιωτών. Αυτό θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια από το υπουργείο Υγείας, αντί να σπεύδουμε τώρα στην Περιφέρεια για να καλύψει το κενό.

δεύτερον, τη διαγράμμιση και τον ηλεκτροφωτισμό του οδικού τμήματος Αρεόπολης- Νέου Οιτύλου. Πρόκειται για δρόμο μήκους, περίπου, 6 χλμ., υψηλού κινδύνου – τη νύχτα «δρόμος-καρμανιόλα». Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι αυτό το έργο πρέπει να γίνει χωρίς καθυστέρηση, πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου και, γι’ αυτό, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε τυχόν  άλλο βελτιωτικό έργο,

τρίτον, η αποκατάσταση του οδοστρώματος σε τμήμα της επαρχιακής οδού «Νεάπολης Βοιών-Φαρακλού». Η αποκατάσταση επείγει λόγω των επικίνδυνων συνθηκών που έχει προκαλέσει διάβρωση στο κάτω μέρος του δρόμου.

Ελένη Κιούση Πελοπόννησος
Ελένη Κιούση Πελοπόννησος

άμεσης συντήρησης και διαγράμμιση

τέταρτον, η διαγράμμιση της επαρχιακής οδού «Λάχι-Παραδείσι-Σπήλαιο Καστανιάς», μήκους, περίπου, 13 χλμ.. Πρόκειται για τη συντομότερη πρόσβαση σ’ ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας και της Ευρώπης – στο Σπήλαιο Καστανιάς. Λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης και των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, με τις συχνές ομίχλες, χρήζει άμεσης συντήρησης και διαγράμμισης.  

Αυτές τις επείγουσες προτεραιότητες η κα Κιούση έθεσε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη και διαπίστωσε την ετοιμότητά του να ανταποκριθεί.  

Οι καίριες παρεμβάσεις της Ελένης Κιούση, επαναφέρουν την πολιτική στην κοινωνία. Η πολιτική πρέπει να στέκεται εκεί που τα προβλήματα των πολιτών είναι συνολικά ζητήματα και καίρια – Οι καίριες παρεμβάσεις της Ελένης Κιούση, επαναφέρουν την πολιτική στην κοινωνία και την κοινωνία στην πολιτική