ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΒΡΥΣΟΥΛΑ

Ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Πακίων ΄΄Η ΒΡΥΣΟΥΛΑ΄΄ διάλεξε το βράδυ της 7ηςτου Σεπτέμβρη να αποχαιρετήσει το καλοκαίρι.
Ένα βράδυ συννεφιασμένο χωρίς φεγγάρι και άστρα, δείγμα του Φθινοπώρου .
 Μια νύκτα μελαγχολική γιατί πολλά σπίτια έμειναν αδειανά ,έφυγαν οι ομογενείς μας για την δεύτερη πατρίδα τους, έφυγαν παιδιά του χωριού μας μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές άλλα για τις σπουδές τους και άλλα για δουλειά και ξαναμείναμε στα σπίτια δυο-δυο –πάλι καλά άλλοι
 ένα –ένας άσχημο αυτό, για να περάσουμε το χειμώνα.
Όμως ο χώρος που διαλέξαμε να γίνει το αποχαιρετιστήριο αντάμωμα έκανε την νύκτα μαγική.
 Η γνωστή σε όλους Βρυσούλα, κάτω από το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, που πρόσφατα ανακαινίσθει, δεντροφυτεύτηκε ο χώρο της, φωτίστηκε με φωτοβολταικό σώμα και το σπουδαιότερο κύλησε ξανά το νεράκι της μετά από πολλά χρόνια, χάρις το μεράκι, μια παρέα νέων του χωριού οι΄΄ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ΄΄ όπως τους λέμε, με την αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και την προσφορά των συγχωριανών.
Παλιά αυτή η Βρυσούλα ήταν το σημείο αναφοράς για τους Πακιώτες ,Ελιώτες και για άλλους περαστικούς, εκεί ξεδιψούσαν οι ίδιοι και τα ζώα τους. Έπαιρναν δροσιά και μια ανάσα να για να συνεχίσουν τον δρόμο τους.
 Την Βρυσούλα λοιπόν ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΄΄Η ΒΡΥΣΟΥΛΑ΄΄ διάλεξε για αυτό το αντάμωμα με πολύ καλή διάθεση ,όρεξη και αγάπη για όλους, με νόστιμο μεζέ, αρκετό ποτό και την μαγική κιθάρα του μαέστρου Γιώργου Αποστολάκου και το μπουζούκι του Νίκου Μπρατίτσα .
 Πολλά μικρά παιδιά του χωριού ήταν εκεί απόλαυσαν την βραδιά καθισμένα στο πλακόστρωτο και στο χορτάρι, άλλα χαρούμενα και συμμετείχαν στα δρώμενα ,χορό τραγούδι,σέρβις. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και πέρασε υπέροχα.
Οι μεγάλη είχαν αναμνήσεις, θύμισες παλιές που τους έφεραν, πίσω και κάποιοι ξεφώνησαν με λαχτάρα και συγκίνηση ΄΄βρε η βρυσούλα πήρε ζωή ξανά !΄΄ Ναι είναι αλήθεια, όλοι μας μια παρέα, μα ο μεζές μα το ποτό, το νεράκι που έτρεχε η ωραία μουσική τα διαχρονικά τραγούδια που όλοι ψιθυρίζαμε, όλα αυτά έγιναν κέρασμα στα χείλη όλων και όλοι μικροί –μεγάλοι είπαμε θα το καθιερώσουμε κάθε χρόνο .
 Μετά την 2α πρωινή άρχισαν να φεύγουν οι πρώτοι, είχαν τρύγο την επόμενη . Οι υπόλοιποι έμειναν γιατί δεν χόρταιναν την βραδιά ήταν καταπληκτική και σταγόνα σταγόνα γέμιζε τις καρδιές μας χαρά και συγκίνηση.
Τέλος δώσαμε ραντεβού για το επόμενο μεθύσι στην Βρυσούλα ,του χρόνου ξανά, να είμαστε όλοι εκεί και περισσότεροι!!!!
 Καλό χειμώνα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *