ΔΑΒΑΚΗΣ: Τι γίνεται τελικά με το Πόρισμα της πυρκαγιάς στα Βάτικα;

ΔΑΒΑΚΗΣ: Τι γίνεται τελικά με το Πόρισμα της πυρκαγιάς στα Βάτικα;

 

Την πορεία της εξέλιξης του Πορίσματος από την έρευνα που διενήργησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζητεί να πληροφορηθεί με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.Κοντονή, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης.

Η Ερώτηση του κ.Δαβάκη  προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης υπεβλήθη μετά από την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ.Ν.Τόσκα, στην οποία αναφέρεται ότι διενεργείται πλέον κύρια ανάκριση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Γυθείου.

 

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης του κ.Δαβάκη:

 

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση της πυρκαγιάς στα Βάτικα στις 17/07/2015»

 

Έχουν ήδη συμπληρωθεί περισσότερα από δυο χρόνια από την πυρκαγιά που έλαβε χώρα στα Βάτικα Λακωνίας (17/7/2015). Σχετικά με τους λόγους και τα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν σε αυτό τον όλεθρο και σύμφωνα με την απάντηση σε Ερώτησή μου στη Βουλή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ.Ν.Τόσκα (έγγραφο με αρ.πρωτ.7017/4/21129-γ΄//18-8-2017), από την επιληφθείσα Πυροσβεστική Υπηρεσία (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού) διενεργήθηκε προανάκριση η οποία υποβλήθηκε στις 13/11/2015 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γυθείου.

Στη συνέχεια, από την ως άνω Εισαγγελική Αρχή, παραγγέλθηκε κύρια ανάκριση και διορίστηκε εκ νέου πραγματογνώμονας για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, ο οποίος την 3/7/2017 μετέβη στον τόπο αυτής.

Παράλληλα όπως προκύπτει από το ανωτέρω έγγραφο του κ.Τόσκα, ύστερα από παραγγελία του κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για την ίδια υπόθεση και συνεπώς η υπόθεση αυτή αποτελεί αντικείμενο χειρισμού της εν λόγω Εισαγγελίας.

Επειδή, λόγω της καταστροφής που υπέστησαν οι κάτοικοι της περιοχής η εν θέματι υπόθεση είναι γι’ αυτούς ζωτικής σημασίας,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.Υπουργός:

  1. Σε ποιο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης βρίσκεται σήμερα η πορεία της εν λόγω υπόθεσης;
  2. Τι σκοπεύετε να πράξετε εντός του πλαισίου των δικονομικών σας δυνατοτήτων, έτσι ώστε να επισπευσθεί η δικαστική διεκπεραίωση αυτής;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *