Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου σχετικά με την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος.

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου σχετικά με την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος.

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο σχετικά με την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
Εκατομμύρια φορολογούμενοι λαμβάνουν καθημερινά τα εκκαθαριστικά σημειώματα του Υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή των έκτακτων εισφορών και του τέλους επιτηδεύματος, όπως αυτά επιβλήθηκαν με τον πρόσφατο Νόμο 3986/2011. Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν για ακόμη μία φορά, νέα φορολογικά βάρη και έκτακτα χαράτσια εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας και της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής.
Ειδικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος και οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεώνονται να καταβάλουν το λεγόμενο τέλος επιτηδεύματος, σε συνέχεια φορομπηχτικών μέτρων που πλήττουν τον ιδιωτικό τομέα, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη που έχει απόλυτη ανάγκη ο τόπος.
Ταυτόχρονα πλήττονται και χιλιάδες μικροεπαγγελματίες μικρών χωριών της πατρίδας μας που εκμεταλλεύονται καφενεία και άλλες μικροεπιχειρήσεις.
Σύμφωνα με άρθρο 31 του Νόμου 3986/2011, από το νέο κυβερνητικό χαράτσι αποκλείονται όσοι ασκούν δραστηριότητα σε χωριά έως 500 κατοίκους και σε νησιά έως 3.100 κατοίκους.
Στην εφαρμοστική Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Π. Οικονόμου (4ΑΜΞΗ-61Σ/02.08.2011) ορίζεται παρά το Νόμο και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, πως «για την εξεύρεση του πραγματικού πληθυσμού τους (χωριά – νησιά) λαμβάνεται υπόψη η τελευταία επίσημη γενική απογραφή πληθυσμού της 18ης Μαρτίου 2001».
Όμως η τελευταία γενική απογραφή στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο του 2011, κατά την οποία καταγράφηκαν επικαιροποιημένα όλα τα στοιχεία που ισχύουν σήμερα στη χώρα. Συνεπώς για την κατάταξη των χωριών – νησιών ως προς την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος και γενικότερα για τη λήψη κυβερνητικών αποφάσεων, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα πλέον πρόσφατα και επίκαιρα στοιχεία της τελευταίας απογραφής του 2011 και όχι 10 χρόνων πριν (2001), τα οποία πληθυσμιακά δεδομένα είναι ανεπίκαιρα και πλασματικά.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1. Θα τροποποιήσουν τη σχετική Υπουργική Απόφαση για την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της τελευταίας γενικής απογραφής πληθυσμού του 2011, όπως κατά το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία υποχρεούνται;
2. Για ποιο λόγο μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κύρωση των αποτελεσμάτων της γενικής απογραφής πληθυσμού του 2011, όπως κατά το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία υποχρεούται η κυβέρνηση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *