ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόριος Αποστολάκος, με αφορμή τη συγκέντρωση πολιτών για τη διατήρηση – βελτίωση του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Μολάων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Μολάων είναι ένα από τα καλύτερα περιφερειακά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και η εικόνα αυτή ουσιαστικά αποτελεί δημιούργημα του προσωπικού του Νοσοκομείου που καθημερινά προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών τους.
Για την απρόσκοπτη και άρτια λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Μολάων έχω ασχοληθεί επισταμένως μέσα από τις κοινοβουλευτικές μου αρμοδιότητες, πιέζοντας σταθερά για την επίλυση των όποιων προβλημάτων και την ενίσχυσή της λειτουργίας του.
Πιο πρόσφατα και με αφορμή τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τις αλλαγές στα ιδρύματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τους οποίους διαφωνώ, κατέθεσα νέα Ερώτηση για το μέλλον των Μονάδων Υγείας στο Ν. Λακωνίας. Στην Ερώτηση μεταφέρω την ομόθυμη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας σε οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση που θα υποβαθμίζει τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Λακωνίας και ζητάω να ενημερωθώ για τις κυβερνητικές προθέσεις ως προς τη μελλοντική τους λειτουργία.
Ταυτόχρονα σε σχετική σύσκεψη των αρμόδιων φορέων του Νομού, όλοι μαζί ομόφωνα καταλήξαμε σε κοινό κείμενο θέσεων που αποτυπώθηκε στο σχετικό έγγραφο που αποστείλαμε προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Α. Λοβέρδο, το οποίο βεβαίως και συνυπέγραψα. Συνοπτικά οι προτάσεις μας είναι :
1. Μη υπαγωγή των Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Μολάων στον κύκλο του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης.
2. Διοικητική αυτοτέλεια των Νοσοκομειακών μονάδων του νομού Λακωνίας (Σπάρτης και Μολάων).
3. Εφημεριακή διασύνδεση Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων.
4. Να καθοριστεί συγκεκριμένο τριτοβάθμιο Νοσοκομείο με το οποίο να διασυνδέονται τα Νοσοκομεία της Λακωνίας.
5. Κοινοί διαγωνισμοί για υποστηρικτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, ασφάλεια) ,για αναλώσιμα υλικά και αντιδραστήρια.
Στη βάση όλων των παραπάνω, παραμένω σταθερά αταλάντευτος στη διεκδίκηση των κοινών μας στόχων για τη διατήρηση και τη βελτίωση των Μονάδων Υγείας της Λακωνίας.»

Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *