Δεντροφύτευση από τους μαθητές του Γυμνασίου Παπαδιανίκων στη Πλύτρα

Δεντροφύτευση από τους μαθητές του Γυμνασίου Παπαδιανίκων στη Πλύτρα

11182159_10206706008989044_176541747602101451_n
Με ενθουσιασμό και μεγάλη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου Παπαδιανίκων πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση σε περιοχή γειτνιάζουσα τού Βιολογικού Καθαρισμού στην Πλύτρα.

Την ενέργεια στήριξε ο Δήμος Μονεμβασίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου, με έδρα τη Νεάπολη, Βοιών, και ο Πρόεδρός της, κος Χρήστος Πετράκης, η Δ/ντρια και οι Καθηγητές Γυμνασίου Παπαδιανίκων και ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου.

Η δράση αυτή αφορούσε στη δεντροφύτευση ενός σημαντικού πνεύμονα πρασίνου και σκοπό είχε μεταξύ άλλων, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μαθητών στα πλαίσια των αντίστοιχων προγραμμάτων των Σχολείων.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να χαρούν, να μαζέψουν σπαράγγια και να καταλήξουν στον περίπατο προς το εκκλησάκι του Άη Λια για το κολατσιό τους. Ο χώρος γύρω απ’ το εξωκκλήσι, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από την Ενορία Παπαδιανίκων και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Παπαδιανίκων-Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία», αποτελεί πλέον μια φιλόξενη γωνιά με απεριόριστη θέα προς τον Λακωνικό Κόλπο και τον κάμπο του χωριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *