Δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης απο την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας

Δημιουργία  Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης απο την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε , αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το συλλογικό όφελος οφείλει να υπερτερήσει του προσωπικού και διαπιστώνουμε ότι οι ποικίλες καταστάσεις που κατακλύζουν την καθημερινοτητά μας είναι εκείνες που προτάσσουν και διαφορετικές προτεραιότητες πλέον στη ζωή μας.
Εμείς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας κάνουμε την πρώτη κίνηση και δημιουργούμε το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» . Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συνεργαστεί αφενός με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης και την Ιερά Μητρόπολη Γυθείου, Ζαρνάτας και Πάσης Μάνης, που έχουν πρωτοστατήσει όλο αυτόν τον καιρό στην στήριξη των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από έλλειψη τροφίμων, στέγης, ρουχισμού, ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης και αφετέρου με όλες τις ενεργές δυνάμεις αυτού του τόπου (εθελοντές, πολιτιστικοί σύλλογοι, παραγωγικοί σύλλογοι και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη).
Το δίκτυο στοχεύει να καλύψει σταδιακά όλο το φάσμα της καθημερινότητας των πολιτών, όπως ανάγκες διατροφής, ένδυσης, στέγασης. Ιατρικής και φαρμακευτικής πρόνοιας. Για το σκοπό αυτό καλούνται σε πρώτη φάση, με ανοικτή πρόσκληση τα Δ.Σ των γυναικείων πολιτιστικών συλλόγων της ΠΕ Λακωνίας την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 και ωρα 5:00 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου προκειμένου να καταρτισθεί ένα άμεσα υλοποιήσιμο σχέδιο δράσης για την Π.Ε. Λακωνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *