«Δημοπρατήθηκε το έργο ΄΄ ΔΡΟΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ΄΄

«Δημοπρατήθηκε   το έργο  ΄΄ ΔΡΟΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ΄΄


 «Δημοπρατήθηκε   το έργο  ΄΄ ΔΡΟΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ΄΄ προϋπολογισμού 14.620.000»    Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα.
Δημοπρατήθηκε στις 30 /4/2013 από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας το έργο  ΄΄ΔΡΟΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ΄΄  συνολικού προϋπολογισμού 14.620.000,00  ευρώ.  Η χρηματοδότηση κατασκευής του έργου θα γίνει από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013 στο οποίο εντάχθηκε με  την υπ΄ αριθμόν  2393/12.7.2012 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.
 Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή νέας οδού συνολικού μήκους 9.097,68 μέτρων στην οποία περιλαμβάνεται ισόπεδος κόμβος μορφής Τ  για την σύνδεσή της  με την υπάρχουσα οδό Μονεμβασίας –  Αγίου Φωκά και κυκλικός κόμβος στη σύνδεσή  της με την υπάρχουσα επαρχιακή οδό προς Νεάπολη,  στην περιοχή Δερματιάνικα.
Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ.  Ντία Τζανετέα τόνισε ότι το παραπάνω έργο που ήταν χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας,  με την ολοκλήρωση του  θα συνδέσει απευθείας δύο πόλεις που είναι σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί, την Μονεμβάσια και την Νεάπολη. Επιπροσθέτως δήλωσε ότι,  αποδεικνύεται  η ολοκληρωμένη προσέγγισή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την δημιουργία υποδομών που με συλλογική προσπάθεια υλοποιεί  ένα πάρα πολύ σημαντικό οδικό άξονα που αποτελεί  προϋπόθεση ανάπτυξης της  Ανατολικής Λακωνίας.  
                                                                          Από γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *