Διεθνής καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για τους πληγέντες στη Λακωνία

Διεθνής καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για τους πληγέντες στη Λακωνία

11188340_1072515586109787_3479510223321489433_n

Τι λέει στο protothema.gr η Τίνα Γεωργουδή, που έφτιαξε την καμπάνια χρηματοδότησης μέσα σε 20 λεπτά

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης για τους κατοίκους του Δήμου Μονεμβασιάς, οι οποίοι σηκώθηκαν έντρομοι τα ξημερώματα της Παρασκευής από τα κρεβάτια τους υπό τους ήχους καμπανών, που σήμαναν γενικό συναγερμό. Λίγο μετά τις 13:00 σημειώθηκε αναζωπύρωση φωτιάς στην περιοχή Κάμπος με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν για ακόμη μία ημέρα μάχη να την περιορίσουν και να τη θέσουν υπό έλεγχο. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν το έργο των πυροσβεστών πολύ δύσκολο, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 105 πυροσβέστες με 42 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Την ώρα που οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές του και σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, από  την πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας έχουν προκληθεί πάρα πολύ μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές και πολύ μεγάλες καταστροφές στην ζωική παραγωγή, αλλά έχουν καεί και δεκάδες σπίτια, μία νέα κοπέλα με καταγωγή τα Βάτικα, έφτιαξε καμπάνια βοήθειας των πληγέντων υπό τον τίτλο «Help Vatika FIRE Victims».

Ο λόγος για την 31χρονη Τίνα Γεωργουδή που ασχολείται με το online marketing κι όπως δήλωσε στο protothema.gr «η ιδέα να κάνω κάτι ώστε να βρεθούν χρήματα για τους πληγέντες, ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα. Δεν υπήρχε άλλωστε τίποτα άλλο που να μπορώ να κάνω. Έκλαιγα, ήθελα να βοηθήσω. Έπρεπε να κάνω κάτι. Σκέφτηκα να ανοίξω λογαριασμό σε τράπεζα, αλλά θα έπρεπε να περιμένω από Δευτέρα. Δεν ήθελα όμως να χάσω χρόνο. Ήθελα να κάνω κάτι και γρήγορα. Η καμπάνια στήθηκε μέσα σε 20 λεπτά».


Η Τίνα Γεωργουδή

Έτσι, η Τίνα μαζί με τον φίλο της Κώστα Μουστακάκη, έστησαν το απόγευμα της Παρασκευής στη διεθνή πλατφόρμα χρηματοδότησης από το πλήθος (crowdFunding), Indiegogo καμπάνια χρηματοδότησης με στόχο να συγκεντρώσουν το ποσό των 15.000 ευρώ και ήδη έχουν δεχτεί προσφορές των 745 ευρώ. «Η έκκληση για βοήθεια είναι άμεση. Έχουν καεί πάνω από 60,000 στρέμματα. Όλες οι ελιές. Σπίτια. Σας μεταφέρω την κατάσταση και τρέμω. Είναι η τρίτη μέρα που η φωτιά καίει! Αν μπορεί κάποιος να διανοηθεί το μέγεθος της καταστροφής, απλά θα σοκαριστεί. Καταλαβαίνετε τι θα περάσουν αυτοί οι άνθρωποι τον χειμώνα; Πώς θα ζήσουν; Η παραγωγή λαδιού ήταν ο Νο1 τρόπος επιβίωσης. Για να μην αναφέρουμε το τι θα συμβεί όταν ξεκινήσουν οι βροχές. Μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή του τόπου», επισημαίνει στο protothema.gr, καλώντας όποιον μπορεί να προσφέρει.

Με την επιβολή των μέτρων ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων (capital controls) από τις 29 Ιουνίου, το να βοηθήσει κανείς από το εσωτερικό είναι πολύ δύσκολο. Όπως εξηγεί η Τίνα «μέσω του Indiegogo, όποιος από το εξωτερικό θέλει να βοηθήσει μπορεί να επιλέξει το ποσό που θέλει να διαθέσει και να το μεταφέρει μέσω PayPal ή πιστωτικής κάρτας. Γιατί μόνο από το εξωτερικό; Είναι πολύ σημαντικό να εξηγήσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και χρειαζόμαστε ΒΟΗΘΕΙΑ: Η πλατφόρμα του Indiegogo λειτουργεί στο εξωτερικό. Λόγω capital controls, όσοι βρίσκονται Ελλάδα, δεν μπορούν να συνδράμουν διότι η μέχρι τώρα ισχύουσα πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν επιτρέπει συναλλαγές με το εξωτερικό. Είναι τραγικό. Έχω λάβει δεκάδες μηνύματα από κατοίκους εντός Ελλάδας που θέλουν να δώσουν χρήματα και δεν μπορούν. Ελπίζουμε να αλλάξει κάτι από βδομάδα. Ελπίζουμε… Μέχρι τώρα, και τα 745 ευρώ που έχουμε μαζέψει είναι από ανθρώπους του εξωτερικού. Κάποιος Λάκωνας που ζει στην Αμερική (δεν επιθυμεί να δημοσιευτεί το όνομά του), μόλις έμαθε τι συμβαίνει επικοινώνησε μαζί μου και αμέσως διέθεσε 500 ευρώ! Έχω συγκινηθεί πάρα πολύ από την ανταπόκριση του κόσμου και τη θέληση να βοηθήσουν».

Η ίδια, ακόμη, ξεκαθαρίζει πως «τα κίνητρα της καμπάνιας είναι αποκλειστικά ανθρωπιστικά. Νιώθω την ανάγκη να το διευκρινίσω για να διαλύσω κάθε ίχνος καχυποψίας. Η καμπάνια έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όσα χρήματα και να συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για να βοηθήσουμε τον τόπο μας, ακόμα και αν δεν φτάσουμε τον στόχο των 15.000 ευρώ που έχουμε θέσει. Βέβαια, όταν μιλάμε για τέτοιο τεράστιο μέγεθος καταστροφής, δεν αρκούν τα 15.000 ευρώ. Είναι, όμως, ένα λιθαράκι».

Δείτε τη σελίδα της καμπάνιας στο facebook

Δείτε την καμπάνια στο Indiegogo