Δυναμική διαμαρτυρία Τριτέκνων Πελοποννήσου στην Τρίπολη

Στην κεντρική Πλατεία Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση Τριτέκνων(10-10-2012) από όλη την Πελοπόννησο Κορινθίας , Αργολίδα ,Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία. Το «παρών» των τριτέκνων ήταν δυναμικό ενώ μεταξύ άλλων ζήτησαν να μην υλοποιηθούν τα μέτρα και οι περικοπές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση αφού η εφαρμογή τους θα οδηγήσει τις τρίτεκνες οικογένειες σε περαιτέρω εξαθλίωση, αφού ήδη υπάρχουν οικογένειες που ζουν στην απόλυτη φτώχεια.
 Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου αντιπροσωπεία των συλλόγων τους, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη και του παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους. «Άμεση ανάγκη να καταρτιστεί ξεχωριστή πολιτική για το δημογραφικό ζήτημα, κάτι το οποίο δεν συζητείται ούτε σε εθνικό επίπεδο, ούτε από τους διεθνείς επικουρικούς φορείς της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το οποίο θα το διαβιβάσει άμεσα προς τα αρμόδια Υπουργεία. «Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής και η αλληλεγγύη προς τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους είναι εξαιρετικής σημασίας. Για το λόγο αυτό έχουμε ήδη προβεί σε σχετικές ενέργειες, όπως τις παρεμβάσεις προς τα Κτελ και τα επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να υπάρξει μια ευνοϊκότερη μεταχείριση των ευαίσθητων αυτών κοινωνικών ομάδων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και τόνισε με έμφαση ότι «η σωτηρία της χώρας περνά μέσα από τη σωτηρία των ανθρώπων της». Ο Περιφερειάρχης, σημείωσε επίσης την άποψή του ότι η χώρα δεν περιμένει ούτε μεσσίες, ούτε σωτήρες, στην τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία, αλλά καθαρές πολιτικές και τολμηρές αποφάσεις.
 Ο Πρόεδρος των τριτέκνων της Πελοποννήσου κ. Χρήστος Κορομηλάς ανέφερε για άλλη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι, ιδίως τη χρονική αυτή περίοδο, και, αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη, τον ευχαρίστησε για τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες του.
 Οι τρίτεκνοι επέδωσαν ψήφισμα και στον υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου στο Πνευματικό κέντρο της Τρίπολης ζητώντας του να μεσολαβήσει και αυτός στα θέματα που άπτονται του Υπουργείου Παιδείας όπως είναι οι μετεγγραφές των φοιτητών, η μεταφορά και άλλα παρόμοια ζητήματα. Ο κ. Παπαθεοδώρου τους είπε ότι γνωρίζει τα προβλήματα που τους απασχολούν και τους υποσχέθηκε να κάνει ότι μπορεί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *