Εκδήλωση της Εθελοντικής Ομάδας Πακίων την Τσικνοπέμπτη


Τσικνοπέμπτη είναι μια ετήσια τελετή, της οποίας η αρχή χάνεται μέσα στους αιώνες. Η ημέρα που τρώγεται κρέας. Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις “τσίκνα” (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και “Πέμπτη”.
Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των 3 εβδομάδων του εορτασμού του καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας, της Κρεατινής.
Έτσι φέτος στο χώρο του καφενείου ΤΟ ΠΑΚΙΩΤΙΚΟ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΚΙΩΝ αναβίωσε το έθιμο με επιτυχία με την παρουσία συχωριανών μας που διασκέδασαν και χόρεψαν μέχρι αργά το βράδυ. Τα έσοδα της εκδήλωση πήγαν για την επανατοποθέτηση του κλεμμένου πάνελ στην Βρυσούλα όπου και έγινε και τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν για καθαρισμό στην περιοχή Βρύσες –παλιά πλησταρια.Για την πραγματοποίηση της εκδήλωση ο χώρος του καφενείου παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς από τον Νίκο και την Φωτεινή που επίσης βοήθησαν Προσωπικά για την πραγματοποίησης της εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε τα καταστήματα για τα δώρα της λαχειοφόρους αγορά και για τις πρόσφορε τους που είναι : το εστιατόριο ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ στους Μολάους,το εστιατόριο τα ΤΖΑΚΙΑ στους Μολάους,
το κατάστημα LA GRACE στους Μολάους, το κατάστημα ΜΟΛΑΟΙ ΣΠΟΡ
το ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΟΥ, το κατάστημα Γεωργικά φάρμακα του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΟΥΝΗ στους Μολάους, το Ζαχαροπλαστείο ΚΑΡΑΜΕΛΛ στον Ασωπό του Βασίλη Κατσώρη για τα γλυκά που μοιραστήκαν σε όλους τους παραβρισκόμενους, και ένα κοντοσούβλι προσφορά του Γιώργου του Σταματάκου, τον Αντώνη τον Κουτσογιαννόπουλο για την βοιηθεια του .
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για να γίνει αυτή η εκδήλωση και τους χωριανού μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας , ραντεβού στην επόμενη εκδήλωση της Ομάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *