Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Λακωνίας «ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Λακωνίας «ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Το παράρτημα Λακωνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ένα μήνα περίπου μετά την έναρξη της ανθρωπιστικής δράσης του «ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, γνωστοποιεί στους πολίτες της Λακωνίας την εξέλιξη της δράσης αυτής ώστε να γνωρίζουν πως και πότε διανέμονται τα αγαθά που προσφέρουν.
Από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης δόθηκαν στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου μας τα στοιχεία 31 οικογενειών που αποτελούν τις πιο δύσκολες περιπτώσεις της λίστας του. Για αυτές λοιπόν τις οικογένειες αναλάβαμε να συγκεντρώσουμε ήδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις πετρέλαιο και γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος.

Ζητήσαμε την συνδρομή όλων σας για να συγκεντρώσουμε τα αναγκαία αγαθά, κάναμε καμπάνιες όπως η παρουσία μας για συγκέντρωση τροφίμων έξω από super market. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν και είναι συγκινητική. Επαγγελματίες και έμποροι της Σπάρτης μας διέθεσαν μεγάλες ποσότητες αγαθών όπως 52 ζευγάρια καινούρια παπούτσια, 70 καινούρια παιχνίδια, 200€ πετρέλαιο.
Τα τρόφιμα και ο ρουχισμός φυλάσσονται σε αίθουσα του κτηρίου που βρίσκεται το γραφείο του παραρτήματος. Κάθε Τετάρτη 5:00 με 7:00 μμ μέλη της ομάδας καταγράφουν τα εισερχόμενα αγαθά και έτσι γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τόσο τα είδη όσο και τις ποσότητες που παραλαμβάνουμε. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 2731020110 και 6970200581.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι έχουμε αναλάβει οι ίδιοι όλη τη διαχείριση και διανομή της βοήθειας και την έχουμε προσαρμόσει στις ανάγκες της κάθε οικογένειας χωριστά.
Κάναμε ήδη έναν πλήρη κύκλο διανομής τροφίμων και στις 31 οικογένειες. Καταγράψαμε τον αριθμό των μελών, το φύλο, τις ηλικίες καθώς και τα μεγέθη ρούχων και παπουτσιών ώστε κάθε μέλος να παραλαμβάνει ήδη που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του. Δίνουμε συνεχώς ρούχα όπου παρουσιάζεται ανάγκη και συνεχίζουμε για τα Χριστούγεννα με την διανομή παπουτσιών και παιχνιδιών.
Μεγάλη ανταπόκριση βρίσκει η προσπάθειά μας και στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου διευθυντές και εκπαιδευτικοί μας καλούν να παραλάβουμε εμείς τα αγαθά που συγκεντρώνουν στις καθιερωμένες, στο πνεύμα των ημερών, δράσεις τους και να ενημερώσουμε τους μικρούς μαθητές για το νόημα που έχει η προσφορά και ο εθελοντισμός.
Έτσι μέχρι τώρα έχουμε παραλάβει τρόφιμα από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ξηροκαμπίου και έπεται η παραλαβή από το Νηπιαγωγείο Σελλασίας, το Δημοτικό Σχολείο Σελλασίας-Βουτιάνων-Θεολόγου και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης στο οποίοι οι εκπαιδευτικοί έχουν οργανώσει και ένα βιωματικό παιχνίδι με τη συμμετοχή μαθητών και διασωστών το οποίο θα ακολουθήσει την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση-ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για την δράση «Αλυσίδα Αλληλεγγύης» και τους σκοπούς της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνανθρώπους μας, πολίτες, εμπόρους και επαγγελματίες για τις προσφορές τους.
Πρωταρχικός σκοπός μας είναι η δράση αυτή να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να μην ενεργοποιείται μόνο σε περιόδους εορτών. Οι δύσκολες μέρες που ζούμε μας ενώνουν όλους σε μια κοινή προσπάθεια για αλληλεγγύη και προσφορά. Όλοι μαζί μπορούμε πολλά.

……γιατί εθελοντής σημαίνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ….

Ο Η
Πρόεδρος της Ε.Ο.Δ. Λακωνίας Γ. Γραμματέας της Ε.Ο.Δ. Λακωνίας

Μπαγιώκος Αθανάσιος Σταθάκου Πολυτίμη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *