Ενημέρωση Σταθάκη για τον Οικο του Ναύτη στη Νεάπολη


Το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες στην Νεάπολη με τους ασφαλισμένους στο ΝΑΤ ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Σταθάκης.

Ο Οίκος Ναύτη στον πρώην Δήμο Βοιών έχει σήμερα 2500 ασφαλισμένους.
Επειδή το χειμώνα οι μεγάλοι σε ηλικία Συνταξιούχοι του ΝΑΤ πηγαίνουν στον Πειραιά για να περάσουν τον χειμώνα μετά παιδιά τους όταν επιστρέφουν τον κάθε Απρίλιο λίγες μέρες πριν το Πάσχα οι ασφαλισμένοι, φθάνουν τις 4.000 στον πρώην Δήμο Βοιών.
Μέχρι τον Μάιο του 2011 ο ασφαλισμένος πήγαινε στα φαρμακεία της Νεάπολης, έπαιρνε τα φάρμακα του και πλήρωνε μονό την συμμετοχή του.
Από τον Ιούνιο του 2011 Ο Οίκος Ναύτη στον Πειραιά (κεντρικό) αποφάσισε ότι θα πληρώσει αυτό το ίδιο τα Φαρμακεία κατευθείαν..
Τα πλήρωσε ένα μονό μήνα και μετά τα ξέχασε να πληρώσει τα φαρμακεία των Βατίκων (3).
Στην συνεχεία τα Φαρμακεία σταμάτησαν να δίνουν φάρμακα στους ασφαλισμένους και αυτοί που τα έχουν ανάγκη, τα πληρώνουν μετρητοίς η στέλνουν παραγγελία με Ταξί και τα αγοράζουν από τον Πειραιά που ο Οίκος Ναύτη πλήρωνε τα φαρμακεία και υπάρχει κανονική λειτουργία όσον αφόρα τους ασφαλισμένους του Οίκου ναύτη.
Δυο μέτρα και δυο σταθμά στο ίδιο κράτος, διάκριση που απαγορεύει το σύνταγμα και η Πρόεδρος του Οίκου Ναύτη Παρανομεί.
Δεν μπορεί τα φαρμακεία στην Άνδρο, την Σύρο ,την Χίο ,του Πειραιά και τα αλλά μεγάλα Νησιά να πληρώνονται και οι Ναυτικοί εν ενεργεία και συνταξιούχοι βατικιώτες να πεθαίνουν γιατί δεν έχουν να αγοράσουν (οι χρόνια πάσχοντες και οι καρκινοπαθείς) στα φαρμακεία τους.


ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Συνταξιούχος Α! Μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας
Τηλ. 2734-22446-6974319795
Mail.panagiotis.stathakis@gmail.com
Λ. ΣΠΑΡΤΗΣ 126
ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΤΚ.23053

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *