Ενημέρωση σχετικά με την Απογραφή Ζωικού Κεφαλαίου και την πληρωμή Εξισωτικής Αποζημίωσης

Ενημέρωση σχετικά με την Απογραφή Ζωικού Κεφαλαίου και την πληρωμή Εξισωτικής Αποζημίωσης

κατάλογος
Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λακωνίας και σχετικά με την Απογραφή Ζωικού Κεφαλαίου και την πληρωμή Εξισωτικής Αποζημίωσης ενημερώνουμε ότι :
1. Η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου δεν θα επηρεασθεί από τις απώλειες που είχαν οι κτηνοτρόφοι από τον καταρροϊκό πυρετό, καθώς ως βάση λαμβάνεται υπόψη το ζωικό κεφάλαιο που ήταν καταγεγραμμένο έως τον Μάιο του 2014. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για μείωση της εξισωτικής αποζημίωσης λόγω των απωλειών από τον καταρροϊκό πυρετό.
2. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι κτηνοτρόφοι που είναι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης και των ποιοτικών παρακρατημάτων στα αιγοπρόβατα και τα βοοειδή και είχαν προβλήματα μετακινήσεων των εκτροφών τους, λόγω καταρροϊκού πυρετού και καραντίνας, πάρθηκε απόφαση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, να μην αποτελεί αιτία απόρριψης της αίτησης για εξισωτική αποζημίωση για το 2014, η μη τήρηση της προβλεπόμενης υποχρεωτικής 5μηνης μετακίνησης των εκτροφών τους και να τους καταβληθεί κανονικά η εξισωτική αποζημίωση.
3. Ειδικά για την εξισωτική αποζημίωση, προκειμένου να είναι εφικτή η πληρωμή της έως τις 31-12-2014, θα πρέπει η απογραφή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30-11-2014 . Οποιαδήποτε αίτηση για παράταση της απογραφής, είναι προφανές ότι θα οδηγήσει και σε καθυστέρηση της πληρωμής. Η επισήμανση γίνεται γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ, μέχρι τις 12-11-2014 είχε απογραφεί μόλις το 1% του αναμενόμενου ζωικού κεφαλαίου.
Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκριση των ενδιαφερομένων, ώστε σε συνεργασία με την Υπηρεσία μας, να ολοκληρώσουμε τις πληρωμές του 2014.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΕΟΧΑΡΑΚΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *