ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΚΙΑ


Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η Συκιά γιόρτασε την ετήσια μνήμη του πολιούχου και προστάτου της Αγίου Νεκταρίου στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα. Χιλιάδες πιστών έφθασαν από όλη τη Λακωνία και πέρα από αυτή,για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου εναποθέτοντας τις ελπίδες των στο Άγιο Νεκτάριο.

Ο Άγιος Νεκτάριος είναι ο μεγαλύτερος σύγχρονος Άγιος της Εκκλησίας μας. Εκατομμύρια Ορθοδόξων Χριστιανών επικαλούνται το όνομά του και δέχονται τα δώρα των θαυματουργιών του. Την ημέρα της εορτής ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Παναγιώτατον Μητροπολίτην Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιον τον και Πρόεδρον της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου και ακολούθησε λιτάνευσις του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου γύρωθεν του Ιερού Ναού με την συνοδεία της Φιλαρμονικής της Δημοτικής Ενότητας Μολάων. Την Εορτή τίμησαν με την παρουσία των ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Τριχείλης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Τζανετέα,ο Πρόεδρος του χωριού κ. Σαργκάνης,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αβδούλος,οι Αντιδήμαρχοι κ. Σουρλάς,κ. Βουνελάκης,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Αλειφέρη,κ. Μαυρομιχάλης,η πρώην βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ.κα. Πατριανάκου ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ. Γιάνου,ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Μολάων κ. Τσολομύτης, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Συκιάς και πλήθος πιστών από όλη την περιοχή.
Η γιορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκιά είναι αυτό πού πείθει και τον πιο δύσπιστο ακόμη για την μεγάλη θρησκευτική ευλάβεια και την πίστη στην ορθοδοξία και την μεγάλη αγάπη στην Εκκλησία των κατοίκων της περιοχής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *