ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΚΙΑ

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη (8 -5 2013) του Αγίου Αποστόλου και ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του στο γραφικό εκκλησάκι της Συκέας που η παράδοση μας λέει, ότι επί τουρκοκρατίας, λειτούργησε σαν κρυφό σχολειό.
Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τους πρωτοπρεσβύτερους πατέρα Σταύρο Βαρρά, εφημέριο και τον πατέρα Παναγιώτη Λεγάκη, εφημέριο Πακίων.
Μετά το πέρας της λειτουργίας μοιράστηκε άρτος και ο Ηθικοχριστιανικός Σύλλογος΄΄Άγιος Δημήτριος΄΄,προσέφερε γλυκά και καφέ. Κατόπιν στρώθηκε τράπεζα στις σκιές των δένδρων γύρο από τον Ναό για όλους τους προσκυνητές με φροντίδα και προσφορά του Ηθικοχριστιανικού Συλλόγου Συκέας «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» . Ακολούθησε χορός με την συμμετοχή κατοίκων της Συκιάς και πολλών άλλων από τα γύρο χωριά ως τις απογευματινές ώρες.
 Παραβρέθηκαν , ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Συκιάς Γιώργος Σαργκάνης, ο Πρόεδρος των Πακίων Μιχάλης Καρούνης.και ο Πρόεδρος της Μεταμόρφωσης Παναγιώτης Σκαρμούτσος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *