Επιστολή Τριχείλη στον Υπουργό Υγείας για την κατάργησης κλινικών στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Μολάων

Επιστολή Τριχείλη στον Υπουργό Υγείας για την κατάργησης κλινικών στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Μολάων

ΠΡΟΣ:

κ. Ανδρέα Λοβέρδο

Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: <<Πρόταση ΚΕΣΥΠΕ κατάργησης κλινικών στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Μολάων>>.

Κύριε Υπουργέ,

Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόταση να καταργηθούν τέσσερις κλινικές του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Μολάων, η ορθοπεδική, η μαιευτική-γυναικολογική, η παιδιατρική και ΩΡΛ.

Πριν ένα μήνα κατατέθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, η τροποποίηση του Οργανισμού, από την οποία δεν προκαλείται καμία οικονομική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, διότι οι προτάσεις της τριμελούς επιτροπής και των μελών του Δ.Σ. δεν παρέκλιναν από κανένα συντελεστή του 86/87 Π.Δ/τος.

Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί Α’ προβληματική με 45.000 κατοίκους που αυξάνονται κατά πολύ την καλοκαιρινή περίοδο λόγω των επισκεπτών και τη χειμερινή, όπου πολλοί οικονομικοί μετανάστες κατακλύζουν το Δήμο μας.

Το Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Μολάων εξυπηρετεί και τους κατοίκους των όμορων Δήμων Ευρώτα, Ελαφονήσου και Κυθήρων, σε μια απομακρυσμένη περιοχή που οι αποστάσεις ξεπερνούν τα 120 χιλιόμετρα μέσα στο Δήμο και τα 150 έως τη Σπάρτη, παρέχοντας απαραίτητες υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας.

Τα δύο τελευταία χρόνια καθημερινά ζούμε με την αγωνία και την προσπάθεια να ακυρώσουμε ενέργειες για την κατάργηση, υποβάθμιση και συρρίκνωσή του.

Σαν Δήμαρχος του νέου καλλικρατικού Δήμου Μονεμβασιάς, σας ζητώ να σταματήσετε το μαρτύριο της σταγόνας στο οποίο μας έχετε υποβάλλει από το 2010, αφήνοντας τη λειτουργία των κλινικών και εγκρίνοντας τον Οργανισμό, όπως σας απεστάλη από τα αρμόδια όργανα του Νοσοκομείου.

Για την περιοχή μας, η ύπαρξη, η ενδυνάμωση και η βελτίωση του Νοσοκομείου αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα για όλους μας και η υποβάθμισή του έρχεται σαν συνέχεια της απογύμνωσης όλου του Δήμου από τις Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς, με κατάργηση Εφορειών, ΙΚΑ, ΟΤΕ, Ταχυδρομείων κ.λ.π., επιστρέφοντας την περιοχή μας σε συνθήκες της εποχής του 1960.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, ΖΗΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ, ώστε να σας εκθέσω τα αιτήματά μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *