ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΙΧΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Προς:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Κύριε Υπουργέ,
Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια εξορθολογισμού της λειτουργίας των Ειρηνοδικείων της χώρας και λαμβάνοντας υπόψη κυρίως την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη θεωρούμε ότι η διατήρηση του Ειρηνοδικείου Νεάπολης είναι απολύτως αναγκαία για τους εξής λόγους :
1. Η Νεάπολη είναι στο ακρότερο σημείο της νότιας Λακωνίας και η μετακίνηση των πολιτών στο Ειρηνοδικείο Γυθείου είναι ιδιαίτερα δύσκολη και δαπανηρή.Απέχει από τη Νεάπολη 110 χιλιόμετρα και δεν υπάρχει αστική σύνδεση με γραμμή λεωφορείου.
2. Το Ειρηνοδικείο Νεάπολης εξυπηρετεί πολύ μεγάλη περιοχή (Ολόκληρο τον πρώην Δήμο Βοιών με πληθυσμό 8.000 κατοίκους), καθώς και τη νήσο Ελαφόνησο, που είναι περιοχές παραθαλάσιες αναπτυσσόμενες και με ευρύ αντικείμενο δικαστικών διαφορών.
3. Η μετακίνηση των κατοίκων της Ελαφονήσου είναι ιδιαίτερα δυσχερής προς το Ειρηνοδικείο Γυθείου δεδομένου ότι εκτός της απόστασης των 110 χλμ. έχουν και τη μετακίνηση από το νησί στην απέναντι στεριά και στη συνέχεια στο Γύθειο και η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι περιορισμένη ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
4. Η ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που είναι το μείζονος σημασία θέμα, επιτυγχάνεται ΜΟΝΟΝ με τη διατήρηση του Ειρηνοδικείου Νεάπολης. Σε σχέση με την ορθολογικότερη διαχείριση των υφιστάμενων πόρων, που αποτελεί προφανώς κρίσιμο θέμα για το υπουργείο σας, ήδη έχουμε δεσμευτεί με την αρ. 199/23-07-2010 απόφαση του Δ.Σ. πρώην Δήμου Βοιών, να αναλάβουμε εμείς ως Δήμος (ήδη Δήμος Μονεμβασιάς) τη στέγαση του Ειρηνοδικείου Νεάπολης , ώστε να αποφευχθεί η κρατική δαπάνη για τη μίσθωση του κτιρίου. Ουδεμία άλλη δαπάνη υφίσταται πλην του μισθώματος. Τη δήλωση αυτή επαναλαμβάνουμε και με την παρούσα, ώστε να μην υπάρξει κρατική επιβάρυνση και ζητάμε για όλους τους παραπάνω σημαντικούς λόγους να λάβετε απόφαση περί διατήρησης του Ειρηνοδικείου Νεάπολης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *