Ερώτηση Δαβάκη ποια είναι η «τύχη» των δυο ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο μολάων

Ερώτηση Δαβάκη ποια είναι η «τύχη» των δυο ασθενοφόρων  στο Νοσοκομείο μολάων

Τα προβλήματα στις δομές υγείας της Λακωνίας καθώς και τις ανάγκες στελέχωσής τους μετέφερε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ.Πολάκη, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, με Επίκαιρη Ερώτησή του που έλαβε χώρα στις 4/6/2018.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό να διευκρινίσει ποια είναι η «τύχη» των δυο ασθενοφόρων που σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες είχαν παραδοθεί στο ΕΚΑΒ Μολάων και μάλιστα ενημέρωσε τον υπουργό ότι έχει πάει μόνο ένα ασθενοφόρο και αυτό μετά την δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Παράρτημα ΕΚΑΒ Τρίπολης.

Επιπλέον, έθεσε στον κ.Πολάκη το ζήτημα των διαδικασιών πλήρωσης ορισμένων κρίσιμων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως η πρόσληψη δεύτερου παθολόγου για το Νοσοκομείο των Μολάων, η ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Ελαφονήσου και η επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης διασωστών στο ΕΚΑΒ Μολάων.

Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης επανέφερε για ακόμη μία φορά το πάγιο αίτημα της ίδρυσης και λειτουργίας σταθμού ΕΚΑΒ στο ΚΥ της Νεάπολης, με σκοπό την κάλυψη των αυξημένων υγειονομικών αναγκών που υπάρχουν, λόγω των διερχόμενων επιβατικών πλοίων και της αυξημένης τουριστικής κίνησης τους θερινούς μήνες.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών που επικρατούν στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Σπάρτης, καθώς η υπάρχουσα κατάσταση δεν αρμόζει σε Δομή Υγείας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Nabv-jZLAaw” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *