Ευνοϊκότερους όρους στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών ζητάει ο Τριχείλης

Ευνοϊκότερους όρους στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών ζητάει ο Τριχείλης

DSC00420
Ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης με επιστολή του προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. επισημαίνει την ανάγκη να τεθούν ευνοϊκότεροι όροι στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών και να δοθεί η δυνατότητα νέας ενιαίας ρύθμισης των οφειλών προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημότες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Δείτε την ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων ρυθμίζονταν έως τις 30/11/2014, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 4257/2014, με ένα σύνθετο καθεστώς, όπου στην παράγραφο 1 εδάφιο β, τίθεται και η προϋπόθεση η δόση να μην είναι μικρότερη των 100,00 €.
Για να εισπράξουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, προσπαθήσαμε να πείσουμε τους δημότες να υπαχθούν στην περίπλοκη αυτή ρύθμιση, υπάρχει δε μεγάλη δυσκολία καταβολής της κατώτατης μηνιαίας δόσης των 100 ευρώ, η οποία είναι πολύ υψηλή, όταν όλοι αυτοί βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Οι οφειλές αυτές προς το Δήμο μας στη συντριπτική πλειοψηφία, αφορούν στην ύδρευση, ο Δήμος μας, όπως και πολλοί άλλοι Δήμοι, δεν έχει ΔΕΥΑ. Περιέργως, με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 4304/2014, οι αντίστοιχες οφειλές προς τις ΔΕΥΑ, ρυθμίζονται έως σαράντα δόσεις με τη μικρότερη δόση, όχι 100, αλλά 40 ευρώ, με απόφαση του Δ.Σ.
Έτσι είχαμε δυσμενέστερη ρύθμιση στους Δήμους, που δεν έχουν ΔΕΥΑ.
Η προαναφερόμενη ρύθμιση έως τις 30/11, έχει ήδη λήξει. Ζητάμε να δοθεί η δυνατότητα νέας ενιαίας ρύθμισης προς τους Δήμους, που να προσομοιάζει με αυτή του Δημοσίου, με χαμηλότερη δόση από τα 100 ευρώ, έτσι ώστε να διευκολύνει την ένταξη περισσότερων δημοτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *