Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκέα
????????????????????????????????????

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε  η  εορτή του Αγίου Νεκταρίου, στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα  στην Συκέα. Η προσέλευση των προσκυνητών ήταν αθρόα και συγκινητική, καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πανηγύρεις της Λακωνίας, όπου στον Ιερό Ναό φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.
Η εικόνα με τους μπλοκαρισμένους δρόμους από τα δεκάδες λεωφορεία και τις εκατοντάδες των αυτοκινήτων,  έδιναν  στη γύρω περιοχή  μια άλλη εικόνα, ασυνήθιστη για την καθημερινότητα, όλ’ αυτά όμως μαρτυρούσαν το μεγάλο εορταστικό γεγονός.
Οι εκατοντάδες προσκυνητές είχαν σχηματίσει μεγάλη ουρά και περίμεναν  υπομονετικά, ακόμη και μια ώρα, προκειμένου να φθάσει η σειρά τους για να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου.
Την κυριώνυμον ημέραν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, χοροστάτησε εις τον όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, καθώς επίσης και της Ιεράς Λιτανεύσεως του Ιερού Λειψάνου και της εικόνος του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικόν Επίτροπον Μολάων  αρχιμανδρίτην  π. Γεράσιμον Πετρολέκα και από  Ιερείς της περιοχής. Παρέστησαν  και τίμησαν με την παρουσία τους οι παρακάτω:  ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, κ. Ηρακλής Τριχείλης,οι βουλευτές κ. Αθανάσιος Δαβάκης ,Λεωνίδας Γρηγοράκος η Αντιπεριφερειάρχης, κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Σπύρος Αβδούλος, ο Αντιδήμαρχοι  της Δ.Ε. Μολάων,Μονεμβασίας κ. Κωνσταντίνος  Μαυρομιχάλης, Γεώργιος Βουνελάκης,  η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, κα Παναγιώτα Αλειφέρη,. Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κα Θεοδούλη Σπυριδάκου και, η Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κα Ματούλα Μπελεγρή,κ.Στρατηγάκος το τοπικό Συμβούλιο Συκέας, με τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Σαργκάνη, ο πρόεδρος της Δ. Κ. Μολάων κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, οι πρόεδροι των Τ.Κ. Μεταμόρφωσης και Πακίων, κ.κ. Παναγιώτης Σκαρμούτσος και Μιχαλής Καρούνης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ. Παναγιώτης Γιάννου, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων κ. Κοντάκοςκαι πλήθος κόσμου.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *