Ιερή χείρα βοηθείας για μετανάστες στους Μολάους


Φορείς, οργανώσεις και πολίτες εναντιώθηκαν στις επιθέσεις κατοίκων της περιοχής των Μολάων εναντίον μεταναστών, που είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις μετανάστες, ο ένας πολύ σοβαρά.

Οι τρομοκρατημένοι μετανάστες βρήκαν έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του ιερέα του χωριού Πάκια, Παν. Λεγάκη, ο οποίος λίγο νωρίτερα, από άμβωνος στηλίτευσε τα γεγονότα βίας στο χωριό. Στη συνέχεια έφερε στους μετανάστες τρόφιμα.

«Σας παρακαλώ, έκανα το αυτονόητο, το σωστό», είπε με ταπεινοφροσύνη στην «Ε» και συνέχισε: «Πρόστρεξα σε κατατρεγμένους ανθρώπους. Και φυσικά μίλησα από άμβωνα. Επεισα τους εκκλησιαζομένους -παρά τις ενστάσεις τους- ότι δεν μπορούμε εμείς να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας και να κυνηγάμε 20χρονα και 22χρονα παιδιά που δεν έχουν πού να μείνουν. Κοιμούνται σε σκαλιά υπογείων, σε υπόστεγα, όπου βρουν. Δεν υιοθετούμε ότι οι μετανάστες έκλεψαν το εκκλησάκι. Δεν το είδαμε. Πώς να τους καταδικάσουμε;»

Και συνέχισε: «Υπηρετώ 25 χρόνια στην περιοχή. Η κοινωνία είναι αντίθετη με αυτό που έγινε».

Τους πήγατε τρόφιμα;

«Ναι. Τα συγκέντρωσα από το υστέρημά μου. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Το έχω κάνει πολλές φορές. Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς».

Μ.ΠΙΝ.

πηγη…http://www.enet.gr(Ελευθεροτυπία)

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *