Κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές αποφάσισαν στη συνάντηση Ανεξάρτητων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου

Κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές αποφάσισαν στη συνάντηση Ανεξάρτητων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου

Την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016, στο δημαρχείο Νεμέας, συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, που κράτησαν ενιαία στάση  στις κινητοποιήσεις του περασμένου Φεβρουάριου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, τα θέματα της συνέλευσης που συζητήθηκαν απο τη συντονιστική επιτροπή αφορούσαν τα εξής:

1. Απολογισμός κινητοποιήσεων 2016. Σχεδιασμός κινητοποιήσεων 2017

2. Πρόθεση ίδρυσης ομοσπονδίας ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου

Στα παραπάνω θέματα κατά την συνάντηση αποφασίστηκε:

1. Η διενέργεια γενικών συνελεύσεων κατά τόπους, υπό την αιγίδα των τοπικών συλλόγων ώστε να ενημερωθεί και ο τελευταίος αγρότης της Πελοποννήσου για τις προθέσεις των κυβερνώντων σε σχέση με όλα τα καυτά προβλήματα που διώχνουν τον αγρότη απο την καλλιέργεια της γης του (ασφαλιστικό, φορολογικό, συνταξιοδοτικό , κόστος παραγωγής κ.α)

Προτάθηκε ακόμα να συζητηθεί στις γενικές συνελεύσεις η μορφές των κινητοποιήσεων μέσα στο 2017.

2. Αποφασίστηκε η ίδρυση ομοσπονδίας απο τους Ανεξάρτητους Αγροτικούς συλλόγους της περιφέρειας Πελοποννήσου όπως και η ίδρυση νέων ανεξαρτήτων συλλόγων στους δήμους που δεν έχουν ιδρύσει ακόμα ανεξάρτητους αγροτικούς συλλόγους

Απο την απαρχή των μνημονίων φάνηκε εκ μέρους των εκάστοτε κυβερνώντων αλλά και των δανειστών– δημίων η πρόθεση τους ώστε η Ελλάδα να πάψει πια να είναι μια οικονομία βασισμένη στην αγροτική παραγωγή .Είναι σαφές πως παρα τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις τους , η πολεμική απέναντι στον αγρότη συνεχίζεται.

Μετά την πολύωρη και εποικοδομητική συζήτηση των εκπροσώπων διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά πως οι αγρότες της Πελοποννήσου διακατέχονται απο πνεύμα ομοψυχίας και ομοφωνίας μπροστά στα προβλήματα που είναι κοινά για όλους.

Καλούμε όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν στους Αγροτικούς Συλλόγους ώστε η φωνή μας να γίνει ισχυρότερη.

πηγη….http://www.agrotypos.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *