Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφτηκε το Δημαρχείο Μονεμβασιάς.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφτηκε το Δημαρχείο Μονεμβασιάς.



Την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011 κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αποτελούμενο από τον Δ/ντή του Υποκαταστήματος Τρίπολης κ. Μανέτα και το νέο επόπτη για το Νομό Λακωνίας κ. Κυριακόπουλο επισκέφτηκε το Δημαρχείο Μονεμβασιάς.

Συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα θέματα που αφορούν τις ζημιές από παγετούς, βροχοπτώσεις κλπ του περασμένου χειμώνα σε εσπεριδοειδή και ελαιόδεντρα, τόσο στην ηρτημένη παραγωγή όσο και στο φυτικό κεφάλαιο.

Ο κ. Μανέτας αιτιολόγησε την καθυστέρηση της έκδοσης των πορισμάτων για το Νομό Λακωνίας ως αποτέλεσμα των αλλαγών στον τρόπο μηχανογράφησης και της έλλειψης προσωπικού και δεσμεύτηκε ότι τις προσεχείς ημέρες θα αποσταλούν οι πίνακες των πορισμάτων στο Δήμο.

Αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στο φυτικό κεφάλαιο από τους παγετούς και το ενδεχόμενο ένταξής τους στο πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (παλαιότερα ΠΣΕΑ), αναφέρθηκε ότι η αρμόδια γνωμοδοτική Επιτροπή θα εισηγηθεί την ένταξη ολόκληρου του Νομού για τις καλλιέργειες εσπεριδοειδών και επιτραπέζιων ελιών, ενώ για τις ελαιοποίησιμες η εισήγηση θα αφορά την ένταξη επιλεγμένων περιοχών μέσα στο Νομό, οι οποίες και υπέστησαν ζημιές.

Προκειμένου οι περιοχές αυτές να πληρούν τα κριτήρια ώστε να είναι επιλέξιμες για το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, ο Δήμος Μονεμβασιάς απέστειλε επιστολή στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λακωνίας ζητώντας τη σύσταση ζωνών και υποζωνών μέσα στο Νομό.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *