Κοινό αίτημα όλων των βουλευτών η επανασύσταση του Δήμου Βοιών

Κοινό αίτημα όλων των βουλευτών η επανασύσταση του Δήμου Βοιών

Δέσμευση Στυλιανίδη για την αποκατάσταση της αδικίας

Τη θετική ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη αναφορικά με το θέμα επανασύστασης του τ. Δήμου Βοιών έλαβαν οι τρεις βουλευτές της Λακωνίας, σε από κοινού συνάντηση που είχαν στην Αθήνα την περασμένη Τετάρτη.
Μετά την ανακίνηση του θέματος χάρη σε πρόσφατη βουλευτική παρέμβαση, ο υπουργός εμφανίζεται πεπεισμένος πως πρόκειται για δίκαιο αίτημα, συνυπολογίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι αποτελεί ομόφωνη διεκδίκηση από πλευράς βουλευτών.

Θετικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης στο θέμα «Επανασύσταση του τ. Δήμου Βοιών», το οποίο επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή την πρόσφατη παρέμβαση της βουλευτή Λακωνίας Φεβρωνίας Πατριανάκου και τις επακόλουθες καυστικές επιστολές των δημάρχων Ελαφονήσου και Μονεμβασίας, που αντιτίθενται στην πρόταση.
Σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Τετάρτη με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, οι τρεις βουλευτές του νομού Θ. Δαβάκης, Φ. Πατριανάκου και Λ. Γρηγοράκος, συνηγορώντας στο ότι έχει συντελεστεί αδικία σε βάρος του τέως Δήμου Βοιών με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», ζήτησαν από κοινού τη νομοθετική αποκατάσταση του ζητήματος και την επανασύσταση του Δήμου.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών απεδέχθη το αίτημα και δεσμεύθηκε για τη δρομολόγηση της λύσης, ζητώντας ωστόσο χρόνο, προκειμένου να επιλυθούν ταυτόχρονα παρόμοια ζητήματα που έχουν ανακύψει σε άλλες τρεις δημοτικές ενότητες της χώρας. Τόνισε, μάλιστα, πως βαρύνουσας σημασίας είναι το γεγονός ότι η διεκδίκηση προέρχεται ομόφωνα και από τους τρεις βουλευτές του νομού. Στόχος πάντως είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η οριστική λύση να επέλθει πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, δηλαδή εντός ενός έτους.
Τα ανωτέρω επιβεβαίωσαν οι βουλευτές και σε δημόσιες δηλώσεις τους, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού της Νεάπολης «Μουσικός Παλμός», το πρωί της Πέμπτης. Μιλώντας στον παραγωγό Φώτη Κοντραφούρη έκαναν γνωστά τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών και επανέλαβαν πως πρόκειται για αίτημα αποκατάστασης μιας αδικίας σε βάρος κυρίως των πολιτών. Παρά την κοινή γραμμή, όμως, δεν έλειψαν τα κριτικά σχόλια μεταξύ των βουλευτών, όπως αυτό του Θ. Δαβάκη που έκανε λόγο για όψιμο ενδιαφέρον από πλευράς του βουλευτή Γρηγοράκου, η παράταξη του οποίου, ως κυβέρνηση, έθεσε σε εφαρμογή τον «Καλλικράτη».
Πάντως, κοινή αντίληψη φαίνεται να είναι πως με την αυτοδιοικητική αυτή μεταρρύθμιση θα επιλυθούν σωρεία προβλημάτων που σχετίζονται τόσο με την μεγάλη χιλιομετρική απόσταση της Δημοτικής Ενότητας Βοιών από την έδρα του Δήμου Μονεμβασίας, τους Μολάους, όσο και με την γεωγραφική ιδιομορφία που χαρακτηρίζει τη Δημοτική Ενότητα Βοιών.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ενδιαφέρον έχουν οι επόμενες κινήσεις του δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη, ο οποίος εξαπέλυσε ιδιαίτερα έντονη κριτική και σχόλια κατά της πρότασης, αλλά και του δημάρχου Ελαφονήσου που αντιτίθεται σε ενδεχόμενη συγχώνευση του νησιού του με το δήμο Βοιών.

πηγή….http://www.lakonikos.gr/article/33918-koino-aitima-olon-ton-bouleuton-i-epanasustasi-tou-dimou-boionbrdesmeusi-stulianidi-gia-tin-apokatastasi-tis-adikias

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *