Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Παναγία Χρυσαφίτισσα στη Μονεμβασία

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Παναγία Χρυσαφίτισσα στη Μονεμβασία

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εόρτασε η τοπική μας εκκλησία τη Δευτέρα του Θωμά, την πολιούχο και προστάτιδα του τόπου μας Παναγία Χρυσαφίτισσα, στον ομώνυμο ναό της στο Κάστρο Μονεμβασίας.

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο, συγχοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε η ιερά εικόνα της Παναγίας μας στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου εψάλλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέστηκε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος συλλειτουργούντος του  και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας στις δρομικές και καλντερίμια της βυζαντινής καστροπολιτείας, με κατάληξη στον Ιερό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης μας ευλόγησε την πλειάδα των ευλαβών πιστών και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στην εορτή.

Τον εορτασμό της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας τίμησαν μεταξύ των άλλων με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα,   ο Βουλευτής κ. Δαβάκης η τ. βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, οι Αντιδήμαρχοι Στάυρος Χριστάκος και Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παναγιώτα Αλειφέρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Βουνελάκης, Θεοδούλη Σπυριδάκου, και Βασίλης Κουλουβάκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ματούλα Μπελεγρή και Ιωάννης Μπουκουβάλας, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Γιώργιος Μαρουδάς, ο Δοικητής του Α.Τ. Μολάων Παναγιώτης Γιάννου, ο Διοικητής του Α.Σ. Μονεμβασίας Νεκτάριος Γάγκας, ο Διοικητής του Λ.Σ. Μονεμβασίας


δήμαρχος της Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης σε δήλωση του στη κάμερα είπε: «Είναι εντυπωσιακό το φαινόμενο του κόσμου φέτος , είναι χιλιάδες οι επισκέπτες που ήρθαν να προσκυνήσουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *