Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η εορτή της Αγία Παρασκευής στους Μολάους Λακωνίας

Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η εορτή της Αγία Παρασκευής στους Μολάους Λακωνίας

DSC_0057

Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η πόλις των Μολάων εόρτασε την μνήμη της προστάτιδας και πολιούχου Της, Οσιοπαρθενομάρτυρος Αγία Παρασκευής, την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016. Το απόγευμα της Δευτέρας παραμονή της εορτής πλήθη πιστών συνέρρευσαν στον Ναό της Πολιούχου για να προσκυνήσουν το θαυματουργό και πανσεβάσμιο Ιερό Της Εικόνισμα και Τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων και να λάβουν χάρη και δύναμη στον καθημερινό αγώνα της ζωής, τελέσθηκε μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό της Αγίας και στη συνέχεια έγινε μέσα από το φαράγγι του Λάρνακα η κάθοδος της Ιερής εικόνας στον Καθεδρικό ναό της Γέννησης του Χριστού με την συνοδεία της φιλαρμονικής ,της Δημοτικής αρχής και πλήθος πιστών. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι μέχρι το πρωί με παραδοσιακή ορχήστρα με διοργανωτές τον Προοδευτικό Σύλλογο και τον Μολαΐκό Αθλητικό ¨Ομιλο της Πόλης .
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, συνοδευόμενος από πλήθος ιερέων , και με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών όπου μετά το πέρας της θείας λειτουργία έγινε η περιφοράς της Ιερής εικόνας της Αγίας Παρασκευής και των Ιερών λειψάνων στην κεντρική πλατεία των Μολάων.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Τριχείλης , η Αντιπεριφερειάρχη κα. Τζανετέα ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων , Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η εορτή της Αγία Παρασκευής στους Μολάους Λακωνίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *