Μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι Την ιστορική τους πηγή αποκαθιστούν οι πακιώτες

Μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι Την ιστορική τους πηγή αποκαθιστούν οι πακιώτες

22/11/2011 Λακωνικός Τύπος
Στη «μάχη» ρίχτηκαν τον τελευταίο οι κάτοικοι των Πακίων, προκειμένου να αποκαταστήσουν μία ιδιαίτερα σημαντική για το χωριό και για τους ίδιους πηγή, που βρίσκεται στην περιοχή Αγία Βαρβάρα.
Πρόκειται για την πρώτη πηγή που προμηθευόταν νερό το χωριό πριν από περίπου 50-60 χρόνια, η οποία στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από γεωτρήσεις και εγκαταλείφθηκε στη φυσική φθορά. Η εν λόγω βρύση στην οποία καταλήγει η πηγή, αποτελεί σημείο αναφοράς και σημαντικό πνεύμονα του χωριού για ανθρώπους και ζώα, ενώ με δική τους πρωτοβουλία οι κάτοικοι πασχίζουν να αποκαταστήσουν την ιστορική τους «γεώτρηση».
Οι εργασίες που στόχο έχουν τον καθαρισμό και τις επιχωματώσεις, ώστε το νερό να διανύσει απόσταση 800 περίπου μέτρων από την πηγή ως τη βρύση, βρίσκονται στο τελικό στάδιο και εντός των ημερών -αν όχι μέχρι σήμερα- θα έχουν ολοκληρωθεί.
Σημειώνεται, ότι βρυσούλα βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του χωριού και συγκεκριμένα στα όρια Πακίων-Ελιάς, ενώ έχει δώσει το όνομά της στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.
Οι κάτοικοι ευελπιστούν οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί πριν την εορτή της Αγίας Βαρβάρας.
ΠΗΓΗ…http://www.lakonikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *