Ξεκίνημα για το καγιάκ από τη Νεάπολη, στηρίζοντας τον σύλλογο «Φλόγα»

Ξεκίνημα για το καγιάκ από τη Νεάπολη, στηρίζοντας τον σύλλογο «Φλόγα»

e6d1af93-8d54-47ba-b09c-0afc4210879c_3

«Τέσσερις Πόλεις, Μία Διοργάνωση, Ένα Όραμα»

Από τη Νεάπολη της Λακωνίας ξεκινάει την προσεχή Κυριακή (7 Σεπτεμβρίου), μια εθελοντική προσπάθεια νέων παιδιών, με στόχο το άνοιγμα του αθλήματος του κάνοε καγιάκ προς όλο τον κόσμο. Η Kayak Greece θα διοργανώσει εκεί τον πρώτο -από τους τέσσερις αγώνες- που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

«Είναι μια νέα προσπάθεια στο άθλημα του κάνοε καγιάκ, με σλόγκαν “4 πόλεις, 1 διοργάνωση, 1 όραμα”, η οποία πέρα από το έντονο αθλητικό κομμάτι θα έχει έντονο και κοινωνικό. Μέσα απ’ αυτή μας λοιπόν την προσπάθεια στηρίζουμε με τις δικές μας μικρές δυνάμεις, τον σύλλογο Φλόγα, για τα παιδιά με καρκίνο. Επίσης κάνουμε και κάποιες περιβαλλοντικές δράσεις για να ενισχύσουμε την οικολογική συνείδηση και κάποιες επιστημονικές ομιλίες, για να περάσουμε και κάποιες πτυχές του αθλητισμού στον κόσμο».
Λόγια του Αλέξανδρου Τσάκωνα και του Αλέξανδρου Δασκαλάκη, δύο εκ των βασικών συντελεστών της Kayak Greece.

Το εγχείρημα είναι φυσικά υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε Καγιάκ (Ε.Ο.Κ.-Κ.), αλλά και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, ενώ αναμένεται να έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή, μιας και ήδη το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Το πρόγραμμα των τεσσάρων διοργανώσεων ξεκινάει από τη Νεάπολη Λακωνίας (Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014), συνεχίζεται στην Γυάλα Σαλαμίνας (Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου) και στην Βουλιαγμένη Αττικής (Κυριακή 5 Οκτωβρίου) και θα ολοκληρωθεί στην Χαλκίδα (Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014),

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεαματικά αγωνίσματα, αγώνες Special Olympics και Paralympics, Αθλητισμό για Όλους, στοχεύοντας στην Κοινωνική Προσφορά, τον Εθελοντισμό, τις Περιβαλλοντικές Δράσεις και την Επιστημονική Επιμόρφωση.

Μια προσπάθεια που βρήκε από το ξεκίνημά της πολλούς υποστηρικτές. Χορηγοί είναι οι UTECO ΑΒΕΕ, Ακαδημία φωτογραφίας Leica και Υποστηρικτές οι Spyros Korkidis-Group Of Companies, AAsport, Zaro’s, Aperitivo Pizza Bar, Elio, ΙΕΚ Ξυνή, Mediterranian College, Kalousos Medical Equipment, Eu Zup, Paco cafe, Aθανασοπούλου-Παναγουλόπουλος ΟΕ, Μάρθα Αθανασοπούλου Δικηγόρος.

Πληροφορίες https://www.facebook.com/kayakgreece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *