Ο Δαβάκης ζητά άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ

Ο Δαβάκης ζητά άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ

DSC_0339

Σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού ο κ.Θανάσης Δαβάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Βασίλη Έξαρχο, αμέσως μετά την πρόσφατη θεομηνία και ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την εκτίμηση των ζημιών, τόσο στη φυτική και ζωϊκή παραγωγή, όσο και στο φυτικό κεφάλαιο.
Συγκεκριμένα ο κ.Δαβάκης και οι τοπικοί φορείς των Δήμων του Νομού ζήτησαν από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την άμεση αποστολή κλιμακίου για να καταγραφούν οι ζημιές και να ξεκινήσει η αποζημίωση των πληγέντων. Επίσης του ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την αποζημίωση από το Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).
Ο κ.Δαβάκης περιέγραψε στον κ.Έξαρχο την εκτεταμένη καταστροφή που έχει υποστεί η παραγωγή της Λακωνίας μετά τις πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Συγκεκριμένα του ανέφερε ότι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα και του Δήμου Μονεμβασίας η ζημιά στα εσπεριδοειδή είναι ολική, λόγω και της μη συγκομιδής των καρπών.
Όσον αφορά τις ελιές, τόσο τις βρώσιμες, όσο και τις ελαιοποιήσιμες, επειδή η συγκομιδή μέχρι τώρα ήταν χαμηλή, η καταστροφή είναι εκτεταμένη. Στους δε βόρειους Δήμους της Λακωνίας η καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο είναι ορατή από τώρα και είναι ολική.
Συνέπεια όλων αυτών είναι να έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και μάλιστα οι πληγέντες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και τις δηλώσεις τους.
Είναι αυτονόητο ότι ο κ.Δαβάκης, όπως συνηθίζει πάντα, παρακολουθεί στενά το θέμα, ανεξαρτήτως προεκλογικών περιόδων και των σχετικών θορύβων για τη δημιουργία εντυπώσεων….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *