Παρέμβαση Θανάση Δαβάκη στη Βουλή για την αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των Λακώνων αγροτών που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρέμβαση Θανάση Δαβάκη στη Βουλή
για την αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των Λακώνων αγροτών
που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.

Την ενεργοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ Τριπόλεως, για να προχωρήσουν στην εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν από τον παγετό οι Λάκωνες αγρότες, ζητά με παρέμβαση του στη Βουλή, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως του κ. Δαβάκη, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη, έχει ως εξής:
Τις τελευταίες ημέρες λόγω των καιρικών συνθηκών, επλήγησαν από παγετό καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ελαιοδένδρων (ελιές καλαμών) και οπωροκηπευτικών πολλών περιοχών του Νομού Λακωνίας.
Σε μια κρίσιμη περίοδο για τα αγροτικά προϊόντα και το εισόδημα των αγροτών μας, τέτοια φαινόμενα κάθε φορά έρχονται να πλήξουν και να καταστήσουν δυσχερέστερη τη θέση των παραγωγών που χειμάζονται εδώ και χρόνια.
Όλοι οι πληγέντες προσβλέπουν στον ΕΛΓΑ και στις αποζημιώσεις που αυτός θα καταβάλλει, μετά τη σχετική διαδικασία των εκτιμήσεων, ούτως ώστε να υπάρξει μία στήριξη στο πλήγμα που έχουν υποστεί από τις καιρικές συνθήκες.
Παρ’ ότι η καταστροφή εξαιτίας του παγετού σε διάφορες περιοχές του Νομού Λακωνίας όπως το Γύθειο, οι Κροκεές, η ευρύτερη περιοχή της Σκάλας, του Γερακίου, των Νιάτων (ο Δήμος Ευρώτα από 1/1/2011), αλλά και σε περιοχές της Νεαπόλεως, είναι πρόσφατη και τώρα έγινε η σχετική αναγγελία με βάση τον κανονισμό του ΕΛΓΑ από τους κατά τόπους Δήμους, οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ Τριπόλεως, ώστε να υπάρξει η άμεση και ταχεία επέμβαση των στελεχών του, προκειμένου να προβούν στις σχετικές εκτιμήσεις.
Καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια δεν δικαιολογούνται, ειδικά αυτήν την περίοδο, που ο αγροτικός κόσμος, όπως και οι υπόλοιπες επαγγελματικές τάξεις της χώρας βρίσκονται σε δυσχερέστατη θέση. Οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ είναι περισσότερο απαραίτητες από ποτέ.
Για το λόγο αυτό ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί, ώστε η υπηρεσία του ΕΛΓΑ Τριπόλεως να βρεθεί τάχιστα στις παγόπληκτες περιοχές του Νομού Λακωνίας, για τις σχετικές εκτιμήσεις ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *