Παραίτηση Μαστορόπουλου από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.- Απάντηση του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη

Παραίτηση Μαστορόπουλου από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.- Απάντηση του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη


Την παραίτησή του από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής υπέβαλε με επιστολή του στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μονεμβασίας κ. Νεκτάριος Μαστορόπουλος.

Η επιστολή του κ. Μαστορόπουλου έχει ως εξής :
Μολάοι 31 – 8 – 2011
Προς: Δήμο Μονεμβασίας
Υπόψη: κυρίου προέδρου

ΘΕΜΑ: Παραίτηση από την επιτροπή ποιότητας ζωής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, εξ αιτίας της απειλής άσκησης σωματικής βίας εις βάρος μου εκ μέρους του δημάρχου
Κύριε πρόεδρε, σας γνωστοποιώ ότι υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του αντιπροέδρου και του μέλους της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Μονεμβασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι συνεχίστηκε για πολλοστή φορά και κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου είχα παραβρεθεί, η προσβλητική και επιθετική συμπεριφορά του δημάρχου, εις βάρος του προσώπου μου, ο οποίος ξεπερνώντας κάθε όριο, με απείλησε ακόμη και με χειροδικία και άσκηση σωματικής βίας, προκαλώντας με να βγω έξω από την αίθουσα, προφανώς επειδή έκανα κριτική ή εξέφρασα απόψεις, που ενδεχομένως να μην τον έβρισκαν σύμφωνο ή δεν του άρεσαν.
Είναι σαφές πλέον, ότι έχει παρεξηγηθεί η καλή μας προαίρεση, η ανοχή, η διαλλακτικότητα και η συναίνεση που παρείχαμε μέχρι τώρα, για να διευκολύνουμε τον δήμο σε πολλές περιπτώσεις (όπως κάναμε και στο σημερινό συμβούλιο).
Όχι μόνο εκτιμήθηκαν εκ μέρους της συμπολίτευσης όλα αυτά, αλλά αντιθέτως φαίνεται πως η καλή μας διάθεση παρεξηγήθηκε και έκανε ορισμένους να αποθρασυνθούν πέρα από κάθε όριο.
Ο θεσμικός ρόλος του δημοτικού συμβούλου, πρέπει να είναι σεβαστός και να προστατεύεται με κάθε τρόπο και ποιο πολύ μάλιστα από τα υπεύθυνα πρόσωπα.
Η ελευθερία για έκφραση γνώμης πιστεύουμε ότι είναι απεριόριστη και το δικαίωμα της άσκησης κριτικής σε μια δημοκρατία είναι κατοχυρωμένο και δεν μπορεί να το αφαιρέσει κανένας από κανέναν.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, για την προστασία μου στο δημοτικό συμβούλιο και την αντικατάστασή μου στην επιτροπή.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Μονεμβασίας
Νεκτάριος Μαστορόπουλος

Η απάντηση του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη έχει ως εξής :
Μολάοι 06 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ο κ. Μαστορόπουλος απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης μετά από ένα μήνα, επιστολή παραίτησής του από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον οποίο ζητά ως άλλος φαρισαίος την προστασία του στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και με την οποία εκτός των άλλων, διαστρεβλώνει όπως συνηθίζει άλλωστε, τα γεγονότα.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, επειδή ο ίδιος έδωσε στο θέμα πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις και δημοσιότητα, έχω να δηλώσω τα εξής:
Ο Δήμος Μονεμβασιάς έχει επιτελέσει πολύ μεγάλο έργο στο λίγο χρονικό διάστημα που συστάθηκε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και στον οργανωτικό τομέα στον οποίο είναι από τους πρώτους πανελλαδικά και στους άλλους τομείς λειτουργίας του.
Όσο ο Δήμος Μονεμβασιάς πηγαίνει καλύτερα, τόσο ο κος Μαστορόπουλος αυξάνει τη στείρα αντιπολίτευσή του, χωρίς προτάσεις, χωρίς ουσιαστική ενασχόληση με τα θέματα του Δήμου, με κακόπιστη κριτική και υποβολή ενστάσεων από μέλη της δημοτικής του παράταξης, για να εμποδίσει την πρόοδο του Δήμου.
Για το συγκεκριμένο περιστατικό που αναφέρεται στην επιστολή του, στη συνεδρίαση της 2ης Αυγούστου 2011 πήρε αυθαίρετα το λόγο την ώρα που μιλούσα και απευθύνθηκε προς εμένα με άσχημο τρόπο και ως προς το ύφος και ως προς τις εκφράσεις, που χρησιμοποίησε. Το γεγονός αυτό αποσιωπάται πλήρως στην επιστολή του και είναι προφανές ότι αυτή του η συμπεριφορά δεν ήταν δυνατόν να γίνει αποδεκτή ούτε τότε, αλλά ούτε και στο μέλλον.
Ο κ. Μαστορόπουλος από τον μόνο που χρειάζεται προστασία, είναι από τον κακό του εαυτό, τον οποίο παρουσιάζει όλο και συχνότερα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με πολύ προσβλητική συμπεριφορά και προς τον Πρόεδρο και προς τους συναδέλφους του.
Όσο για την παραίτησή του από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αυτή πιστεύω ότι θα λειτουργήσει καλύτερα μετά την παραίτησή του με τον αναπληρωτή του, αφού ήδη απουσιάζει σχεδόν από τις μισές συνεδριάσεις της.
Τέλος επειδή ύστερα από δική μου πρόταση, ορίσθηκε πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής, καθ’ υπέρβασιν και παρά το ότι προέρχεται από το χώρο της αντιπολίτευσης, θα είναι εντιμότερο από μέρους του να παραιτηθεί και από τη θέση αυτή, σαν συνέχεια της παραίτησής του από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *