Πορτοκάλια: Αυξημένη ζήτηση έχει φέρει άνοδο τιμών, σε περίπου 15 ημέρες ξεκινά η συγκομιδή για τα βαλέντσια

Πορτοκάλια: Αυξημένη ζήτηση έχει φέρει άνοδο τιμών, σε περίπου 15 ημέρες ξεκινά η συγκομιδή για τα βαλέντσια

Σε 10 – 15 ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή για τα πορτοκάλια βαλέντσια. «Φέτος αναμένεται να μην έχουμε την υπερπαραγωγή που είχαμε πέρσι», δήλωσε ο κ. Πέτρος Μπλέτας, Πρόεδρος του Α.Σ. Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας «Sparta Orange». «Πάντως υπάρχει αυξημένη ζήτηση για πορτοκάλια από τις αγορές του εξωτερικού, αφού όπως όλα δείχνουν οι Ισπανοί δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες στις ευρωπαϊκές αγορές», πρόσθεσε. Αυτή την εποχή έχουμε αυξημένο ρυθμό συγκομιδής και σε λίγες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή στα μέρλιν και τις ναβελίνες.

Πάντως η Λακωνία και ειδικότερα η περιοχή της Σκάλας δεν είχε πολλές απώλειες από την παρατεταμένη σφοδρή κακοκαιρία του Ιανουαρίου, η οποία έπληξε κυρίως την παραγωγή της Αργολίδας.

«Όσον αφορά τις ναβελίνες και τα μέρλιν, οι μικρές ποσότητες έχουν φέρει άνοδο των τιμών τόσο για την εγχώρια αγορά όσο και για τις αγορές του εξωτερικού. Έτσι οι ναβελίνες έχουν αυτή την εποχή σταθεροποιηθεί στα 35 λεπτά το κιλό και τα μέρλιν στα 25 – 30 λεπτά», τονίζει ο κ. Μπλέτας.

Αντίστοιχα στα 24-25 λεπτά φτάνει σε περιοχές της Αργολίδας η τιμή παραγωγού για τα μέρλιν.

«Τα πορτοκάλια που έχουν πληγεί από τον παγετό και πάνε για χυμοποίηση δίνουν τιμή στον παραγωγό 5-6 λεπτά το κιλό, που μαζί με την συνδεδεμένη φτάνουν στα 10 λεπτά», τονίζει ο κ. Μπλέτας.

«Ζημιές στα βαλέντσια δεν έχουμε πολλές στην Λακωνία και ελπίζουμε οι ποσότητες να καλύψουν την ζήτηση που υπάρχει στις ευρωπαϊκές αγορές. Από την πλευρά τους η Ισπανοί αναμένεται να έχουν μια μέση παραγωγή», πρόσθεσε.

πηγη…http://www.agrotypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *