Πρωτομαγιά στη Παναγίτσα στα Πάκια

Πρωτομαγιά στη Παναγίτσα στα Πάκια


Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πακίων ΄΄Η ΒΡΥΣΟΥΛΑ΄΄ προσκαλεί όλους τους χωριανούς μας και μη , να γιορτάσουμε όλοι μαζί στην πρωτομαγιά στην Παναγίτσα,(7 Μάη 2013) στο κεφάλι του χωριού μας.
Η τοποθεσία είναι γνωστή σε όλους, η θεά εξαιρετική και ιδιαίτερη , παρά δίπλα η παλιά βρύση του χωριού συμπληρώνει της ημέρας το μικρό περίπατο και τις θύμισες των μεγάλων Πακιωτών όταν από εκεί κουβαλούσαν με τα βαρέλια το νερό για άπουν και έστηναν τα καζάνια οι γυναίκες για την μπουγάδα.
Εκεί ο Σύλλογος μας διάλεξε να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά και θα προσφέρει σκιά τραπέζια στρωμένα, καθίσματα, μουσική ,κόκκινα αυγά και ψησταριές με κάρβουνα έτοιμα ,ότι ο καθένας θέλει να φέρει μαζί του για να ψήσει  να φάει να πιει.
Σας περιμένουμε όλους ν ανταμώσουμε μέσα στην άνοιξη ,την  τρίτη μέρα της Λαμπρής , να τσουγκρίσουμε τα Λαμπριάτικα αυγά, να πούμε  όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη , να φτιάσουμε το στεφάνι του Μάη , να χαρούμε και να περάσουμε όμορφα κάνοντας ένα διάλειμμα στη θλίψη που μας έχει κατακλίσει!.
Σας περιμένουμε
Καλή αντάμωση στο ραντεβού μας στις 7 Μάη
 Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *