Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Μονεμβασιάς.

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Μονεμβασιάς.

Για τον επίσημο εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 προγραμματίζονται στον Δήμο Μονεμβασιάς οι κατωτέρω εκδηλώσεις:

 Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013
Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από 8ης πρωινής  μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2013, στην έδρα του Δήμου στους Μολάους στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
Στην πόλη της Μονεμβάσιας κατάθεση στεφάνων στις 10:30  στο  Ηρώο  της  πλατείας  Μονεμβασίας  από μαθητές των Σχολείων  της Μονεμβασίας.
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013
Φωταγώγηση των πόλεων  και όλων των ανωτέρω Καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες τις 24ης και 25ης Μαρτίου.
Στην Δημοτική Ενότητα Βοιών και ώρα 18:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ της Τοπικής Κοινότητας Φαρακλού με την παρουσία του Δημάρχου, των αναπληρωτών αυτού, των Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου.
Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013
Στην έδρα του Δήμου στους Μολάους :
Ώρα:07:30:  Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες του Καθεδρικού Ναού και με θούρια και εμβατήρια από την Φιλαρμονική που θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της Πόλεως.
Ώρα:08:00:  Έπαρση της Σημαίας στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού από αντιπροσωπείες μαθητών των Σχολείων της Πόλεως με την συνοδεία της Φιλαρμονικής.
Ώρα:10:05: Παρατεταμένη κωδωνοκρουσία και αμέσως είσοδος στο Ναό των Σχολείων με τους παραστάτες κάθε σημαίας. Είσοδος επίσης των εκπροσώπων Οργανισμών και Σωματείων και του Κοινού για την παρακολούθηση της Δοξολογίας.
Ώρα:10:10:  Δεύτερη κωδωνοκρουσία και αμέσως είσοδος στον Ναό των εκπροσώπων των Αρχών, Υπηρεσιών, Τραπεζικών Καταστημάτων και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.
Ώρα:10:30:  Είσοδος στον Ναό του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ώρα:10:35:  Προσέλευση των μαθητών των σχολείων και παράταξη αυτών στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού.

  • Επίσημη Δοξολογία.
  • Έξοδος από τον Ναό.
  • Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων.
  • Προσευχή από την Φιλαρμονική.
    • Κατάθεση Στεφάνων από τους:  1) κ. Δήμαρχο,  2) Εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου,  3) κ. Διοικητή Α.Τ. Μολάων,  4) κ. Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 5) Δημοτικό Σχολείο Μολάων,  6) Γυμνάσιο Μολάων,  7) ΕΠΑ.Λ. Μολάων,   Γενικό Λύκειο Μολάων.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς Τιμή των Ενδόξων Νεκρών.
  • Εκφώνηση του  πανηγυρικού της Ημέρας από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Μολάων,  κα  Βαγιάκη Δήμητρα
  • ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
    • Παρέλαση Φιλαρμονικής, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου, Τμήματος του Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Οι Μύλοι», ΕΠΑ.Λ. και Ενιαίου Λυκείου προ του Δημάρχου και των λοιπών επισήμων.
    • Μετά το πέρας της παρέλασης, εκ μέρους του Δήμου θα προσφερθούν γλυκίσματα στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.

Ώρα:11:45:  Παραδοσιακοί Χοροί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας από τα χορευτικά τμήματα του Μουσικοχορευτικού Ομίλου  «Οι Μύλοι».
Ώρα:18:30:Εκδήλωση ΚΑΠΗ
Ώρα:18:40:  Υποστολή της Σημαίας.
Στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Βοιών (Στη Νεάπολη):

 Ώρα:07:30 Εωθινό από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βοιών.
Ώρα:08:15 Έπαρση της σημαίας.
Ώρα:09:40 Προσέλευση των σχολείων στον Ιερό Ναό ΑΓΙΑΣ  TΡΙΑΔΟΣ.
Ώρα:09:50 Προσέλευση Μελών Δημοτικού Συμβουλίου, Τοπικών Αρχών Συλλόγων  και Σωματείων στον Ιερό Ναό.
Ώρα:10:00 Τέλεση επίσημης Δοξολογίας.
Ώρα:10:30 Μετάβαση στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων. Επιμνημόσυνη Δέηση. Κατάθεση στεφάνων .(Από τον Αντιδήμαρχο κο Κουτσονικολή Χαράλαμπο , Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη , Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης , από τον Δ/κτη του Α.Τ.  ,από τον Λιμενάρχη  Λιμεναρχείου Νεαπόλεως ,Προϊστάμενο κλιμακίου Π,Υ. Νεάπολης κ.λ.π )  Προσκλητήριο πεσόντων. Προσευχή. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Ομιλία από εκπαιδευτικό του Γυμνασίου.
Εθνικός Ύμνος.
Ώρα:11:00 Παρέλαση Σχολείων.
Ώρα:19:00 Με μέριμνα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων και το χορευτικό του Τμήμα, παραδοσιακοί χοροί στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Limira Mare.
Στην Ιστορική Τοπική Κοινότητα Φαρακλού, ο Δήμος Μονεμβασιάς θα εκπροσωπηθεί από τον Αντιδήμαρχο κο Καλογερίνη Ηλία.
 Στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ασωπού (Στα Παπαδιάνικα):
 Ώρα 07:30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών του Δήμου και θα περιέλθει στους κεντρικούς δρόμους η Φιλαρμονική.
Ώρα 08.00 Έπαρση της σημαίας, στην κεντρική πλατεία από μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου, με την επιμέλεια του κ. Γυμνασιάρχη.
Ώρα 10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Εκφώνηση πανηγυρικού από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου κ. Κόπιτα Μαρία.
Ώρα 10:30 Παρέλαση μαθητριών και μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου.
Ώρα 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου των ηρώων.
Ώρα 11:15 Κατάθεση στεφάνων .
Ώρα 11:30 α) Απαγγελίες ποιημάτων από μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου,  Δημοτικού Σχολείου, Νηπιαγωγείων και Δημοτικού Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών.
                  β) Εθνικός Ύμνος.
Αποχώρηση τμημάτων – λήξη Εορτής.
 Στη έδρα της Δημοτικής  Ενότητας  Ζάρακα:
 Στο Κυπαρίσσι :
Ώρα: 09:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Κοίμησης Της Θεοτόκου
Ώρα: 10:30 Πανηγυρικός λόγος
Ώρα: 11:00 Παρέλαση μαθητών
Στην Ρειχέα :
Ώρα: 16:00 Δοξολογία στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής
Ώρα: 16:30 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων
Ώρα: 17:00 Παρέλαση μαθητών
Ώρα: 17:20 Πανηγυρικός Λόγος
Ώρα: 17:30 Έναρξη σχολικής γιορτής – Εθνικός Ύμνος
Ώρα: 18:30 Παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου
 Στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβάσιας (Στη Μονεμβάσια):
  Ώρα: 10:00  Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό « Ελκόμενου Χριστού » .Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας , από τον κ. Μαστοράκο Κωνσταντίνο , εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Μονεμβασίας. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πλατείας του Ελκόμενου Χριστού  « Κανόνι ».Κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων . Εθνικός Ύμνος .
Ώρα: 11:15   Παρέλαση  τμημάτων  Δημοτικού Σχολείου , Γυμνασίου και Λυκείου Μονεμβασίας .
Ώρα: 11:45  Παρουσίαση παραδοσιακών χορών , από τα χορευτικά   τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονεμβασίας
« Οι Ρίζες », στην κεντρική  πλατεία της Μονεμβασίας.
Ο εορτασμός στις Δημοτικές Ενότητες θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα των Αντιδημάρχων και των προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι θα εκπροσωπούν τον Δήμαρχο.
Στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Μονεμβασιάς η Εθνική Επέτειος θα εορταστεί με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία του Προέδρου και των Τοπικών Συμβούλων τους.
Σε όλες τις ανωτέρω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν:
Η Εκκλησιαστική Αρχή, ο Περιφερειάρχης ή Εκπρόσωπός του, η Αντιπεριφερειάρχης ή Εκπρόσωπος της, οι παρευρισκόμενοι στην πόλη μας Βουλευτές Λακωνίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ειρηνοδίκης, οι Προϊστάμενοι των Δημόσιων Υπηρεσιών, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Σχολικός Σύμβουλος Μολάων, τα Σχολεία, οι Προϊστάμενοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμών, Τραπεζών, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αναπήρων, οι διατελέσαντες Δήμαρχοι, οι Δημόσιοι και Δημοτικοί Υπάλληλοι, οι Υπάλληλοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, οι Συνεταιρισμοί, οι Σύλλογοι, τα Σωματεία, και όλος ο Λαός της Πόλεως.
Παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα των Ιεροτελεστιών η Εκκλησιαστική Αρχή, τα της Τάξεως γενικά η Αστυνομική Αρχή και τα της Υπηρεσίας της Φιλαρμονικής ο Προοδευτικός Σύλλογος.
Τελετάρχες ορίζονται:
1. Στη έδρα του Δήμου στους Μολάους η δημοτική  υπάλληλος κα Μήτρη Αικατερίνη, η οποία θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες της όλης τελετής βοηθούμενη  από τους δημοτικούς υπαλλήλους  Στυλιανού Παναγιώτα  και Μακράκο Ευάγγελο Δημ. Αστυνομικό.
2. Στην έδρα της Δ.Ε. Βοιών στην Νεάπολη η δημοτική υπάλληλος κα Κουντούρη Αργυρώ βοηθούμενη  από τον  Δημ. Αστυνομικό    Γεώργα Νικόλαο.
3. Στην έδρα της Δ.Ε. Ασωπού στα Παπαδιάνικα ο δημοτικός υπάλληλος κο Δημητρακάκος Γεώργιος  βοηθούμενος από την δημοτική υπάλληλο  Καχριμάνη Άννα.
4.Στην έδρα της Δ.Ε. Ζάρακα στην Ρειχέα η δημοτική υπάλληλος κα Μπέλεση Θεοδώρα
5.Στην έδρα της Δ.Ε. Μονεμβάσιας στην Μονεμβάσια οι δημοτικοί  υπάλληλοι  κος Χουσάκος Θεόδωρος    κα Πετράκου Νίκη βοηθούμενοι από  τον Δημ. Αστυνομικό  Καπελέρη Απόστολο.

ΜΟΛΑΟΙ  15-3-2013
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ηρακλής Τριχείλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *