Πρόταση Τ.Σ. Πακίων για ανακήρυξη ελαιοδέντρου ως διατηρητέο μνημείο της φύσης

Πρόταση Τ.Σ. Πακίων για ανακήρυξη ελαιοδέντρου  ως διατηρητέο μνημείο της φύσης

Για το ανωτέρω θέμα της ημερησίας διάταξης ο κ. Πρόεδρος είπε τα εξής:
Ο κ. Καρούνης έχει στην ιδιοκτησία του ένα ελαιόδεντρο (Χονδρολιά) που η ηλικία της πιθανολογείται να είναι άνω των τετρακοσίων ετών σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε από μεγάλης ηλικίας χωριανούς μας .Η ελιά αυτή είναι πλησίον του δρόμου Πακίων – Ελαίας .
Προτείνω λοιπόν αν ο κος Καρούνης μας παραχωρήσει την ελιά αυτή της οποίας την καλλιέργεια & συγκομιδή θα την συνεχίσει ο ίδιος να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να αναδείξουμε την ως άνω ελιά ως διατηρητέο μνημείο της φύσης σύμφωνα με το Ν.Δ 996/1971 (ΦΕΚ 192Α).
Αν υλοποιηθεί η πρότασή μας εφόσον συμφωνεί & ο Καρούνης αλλά & εσείς θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες & εργασίες περί καθαρισμού – καλλωπισμού του χώρου που υπάρχει η συγκεκριμένη ελιά με κάποιες δαπάνες που θα καλύψει ο Δήμος μας.
Καλώ λοιπόν τον κο Καρούνη όπως πάρει το λόγο για να μας γνωρίσει τις προθέσεις του περί παραχώρησης ή μη της ελιάς στην Τοπική Κοινότητα Πακίων.
Ο κος Καρούνης πήρε το λόγο & δήλωσε τα εξής:
Από πλευράς μου δηλώνω πως παραχωρώ την συγκεκριμένη ελιά στην Τοπική Κοινότητα Πακίων για την ανάδειξή της ως διατηρητέο μνημείο της φύσης .
Επιθυμώ να διατηρήσω την καλλιέργειά της & την συγκομιδή του ελαιοκάρπου της & δεν θα έχω καμία άλλη υποχρέωση πάσης φύσεως για την εν λόγω ελιά η οποία θα εξακολουθεί να είναι στην ιδιοκτησία μου.
Στη συνέχεια ο κος Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε τον κ. Καρούνη κάλεσε το Συμβούλιο όπως αποφασίσει σχετικά.
Το Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση του κ. Προέδρου καθώς & την ανωτέρω παραχώρηση του κ. Καρούνη ,έλαβε υπόψη του τις διατάξεις των άρθρων 84 & 86 του Ν. 3852/2010 , & μετά από διαλογική συζήτηση,
Αποφασίζει Ομόφωνα
Προτείνει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάδειξη της μεγάλης σε ηλικία ελιάς ιδιοκτησίας κ. Αντωνίου Ηλ. Καρούνη ως διατηρητέο μνημείο της φύσης σύμφωνα με το Ν.Δ 996/1971 (ΦΕΚ 192Α).
Τέλος ευχαρίστησε τον κ. Καρούνη για την παραχώρηση της ελιάς στην Τοπική Κοινότητα Πακίων , της οποία θα συνεχίζει να είναι ιδιοκτήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *