Στάση αναμομή για το ηλεκτρονικό παράβολο για όσους θέλουν να είναι επαγγελματίες χρήστες φυτοφαρμάκων

Στάση αναμομή για το  ηλεκτρονικό παράβολο για όσους θέλουν να είναι επαγγελματίες χρήστες φυτοφαρμάκων

F2A9163516F8489A9398561E1ABFE0BA
Ξεκίνησε από 30/3/2015 η καταβολή του παραβόλου για το Πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων. Η πληρωμή του παραβόλου είναι ηλεκτρονική και γίνεται μέσω της εφαρμογής e-παράβολο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠ.ΟΙΚ.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος είναι η εξής: Αρχικά μπαίνει στο site της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr). Από τις Υπηρεσίες προς πολίτες επιλέγει το e-παράβολο.

Μόλις ανοίξει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου κάνει κλικ στην επιλογή για μη πιστοποιημένους χρήστες. Στη συνέχεια στην καρτέλα που θα ανοίξει επιλέγει: Φορέας Δημοσίου: Αγροτικής Ανάπτυξης/Προστασίας Φυτικής Παραγωγής, Κατηγορία Παραβόλου: Φυτοπροστατευτικά προϊόντα, Τύπος Παραβόλου: Πιστοποιητικό γνώσεως ορθολογικής χρήσης Γ.Φ.

Εισάγει χειροκίνητα (πληκτρολογώντας) το ποσό του παραβόλου, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που του ζητούνται από το σύστημα, και μόλις τελειώσει, εκτυπώνει το σχετικό αποδεικτικό έντυπο και πηγαίνει σε μια οποιαδήποτε τράπεζα για να πληρώσει το παράβολο.

Υπενθυμίζουμε ότι το ύψος του παραβόλου έχει οριστεί ως εξής: α) 25 ευρώ για την περίοδο μέχρι 31 Μαρτίου 2015 β) 50 ευρώ για την περίοδο από 1 Απριλίου έως 31 Αυγούστου 2015 και γ) 100 ευρώ από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 και μετά.

Επειδή όμως το εξεταστικό σύστημα για τη χορήγηση του πιστοποιητικού δεν είναι ακόμα έτοιμο, αναμένεται νέα ΚΥΑ με την οποία θα δίνεται παράταση στην περίοδο της χαμηλής χρέωσης των 25 ευρώ.

Έτσι λοιπόν από αύριο 1 Απριλίου, που κανονικά ισχύει η τιμή των 50 ευρώ, συνιστούμε στους αγρότες που ενδιαφέρονται να εκδώσουν το παράβολο, να μην βιαστούν αλλά να περιμένουν λίγο, μέχρι να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ με τις νέες προθεσμίες.

Πηγή: epirusnews.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *