Συνάντηση κ. Ν.Τζανετέα με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας κ. Rodrigo Cahves

Συνάντηση κ. Ν.Τζανετέα με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας κ. Rodrigo Cahves

Την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, επισκέφτηκε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Rodrigo Oswaldo Cahves Samudio, συνοδευόμενος από το σύμβουλο της Πρεσβείας κ. Ντουράν.
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της επαφής του Πρέσβη με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και την ενημέρωσή τους για τις δράσεις της Κυβέρνησης της χώρας του, καθώς και την ανταλλαγή πολιτιστικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.
Η κ. Τζανετέα αφού καλωσόρισε τον κ. Τσάβες στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, αναφέρθηκε στο πολιτιστικό απόθεμα της Λακωνίας, στα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα της και στον ανεκμετάλλευτο τουριστικό πλούτο της. Επιπλέον τόνισε την σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των λαών επ’ όφελός τους, ότι οι Έλληνες παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική και είναι αλληλέγγυοι στο λαό της Βενεζουέλας και στις προσπάθειες για βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου.
Ο κ. Τσάβες αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου, την επιστροφή στις παλιές αξίες, την ανάγκη συνεργασίας των λαών και των κυβερνήσεων, ενώ δήλωσε λάτρης της αρχαίας ελληνικής σκέψης και της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία. Επιπροσθέτως τόνισε ότι η Βενεζουέλα τιμώντας την Σπάρτη και την ιστορία της έχει δώσει το όνομά της σε μια πόλη της, ονομάζοντας την Νέα Σπάρτη.
Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης για τη δραστήρια Ελληνική παροικία που ζει στη Βενεζουέλα, την αντίστοιχη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, καθώς και για τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για πολιτιστικές δραστηριότητες
Τέλος, ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα και ευχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *