Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μονεμβασιάς


Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Ασωπού συνεδρίασε για πρώτη φορά η επιτροπή διαβούλευσης με θέμα την έκφραση γνώμης σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μονεμβασιάς.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν και οι αντιδήμαρχοι Π. Πριφτάκη, Ι. Κολλιάκος και Γ. Βουνελάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Αβδούλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Αλειφέρη, Χ. Λύρας, Κ. Μαυρομιχάλης, Ν. Μαστορόπουλος, Γ. Παπαδάκης και Γ. Μέντης.
Ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασιάς και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Ηρακλής Τριχείλης εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα, είπε τα εξής:
Σε χρόνους πριν τον Καλλικράτη όλα αυτά που υποχρεούμεθα να κάνουμε τώρα, θα τα θεωρούσαμε ανεφάρμοστα. Όλοι μας έχουμε μπει σε έναν αγώνα δρόμου, προσπαθώντας να προλάβουμε προθεσμίες και να γίνουν αυτά που πρέπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η Επιτροπή Διαβούλευσης εύχομαι να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα και μπορεί να συνεισφέρει και να βοηθήσει στα μέγιστα. Το σημερινό θέμα είναι το τεχνικό πρόγραμμα, οι απόψεις όμως και οι προτάσεις που θα κατατεθούν, μπορούν να αφορούν σε οποιοδήποτε θέμα εσείς κρίνετε αξιόλογο. Η σημερινή συνεδρίαση είναι μια καλή ευκαιρία για να καταθέσουμε όλοι μας προτάσεις, ιδέες σε οποιοδήποτε θέμα αφορά στο Δήμο, ώστε να πετύχουμε όσα μπορούμε καλύτερα και περισσότερα.
Στη συνέχεια εξήγησε στους παρευρισκόμενους ότι το τεχνικό πρόγραμμα αφορά μόνο σε έργα σύμφωνα με τη νομοθεσία, καταρτίζεται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει τα έργα που σκοπεύει να εκτελέσει ο Δήμος. Έργο που δεν έχει εγγραφεί, δεν μπορεί να εκτελεστεί.
Ακολούθησε η παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου και οι παρευρισκόμενοι μέλη της επιτροπής είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν προτάσεις σχετικά με αυτό.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και στο τέλος γνωμοδότησαν ομόφωνα προς το Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Μονεμβασιάς, οικονομικού έτους 2011.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *