Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων: έντονη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του χειρουργού κ. Νεοκλή Κρητικού

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων: έντονη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του χειρουργού κ. Νεοκλή Κρητικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Μολάοι 20/11/2015
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ- ΑΠ: 37
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΟΛΑΩΝ
Τηλ: 2732360141 FAX: 2732360153

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ..Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων με την ανακοίνωση του παρόντος δελτίου τύπου επιθυμεί να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του χειρουργού κ. Νεοκλή Κρητικού. Οι δηλώσεις αυτές, οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί σε ΜΜΕ του νομού, έγιναν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου και των αγροτικών ιατρείων του Δήμου, την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2015.

Ο κ. Κρητικός παρέστη με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας και μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Στη Λακωνία υπάρχουν δύο Νοσοκομεία και όχι ένα… Κάποτε πρέπει να αποφασίσουμε ποιο κάνει τι… Δεν πρέπει να διεκδικούμε δύο Νοσοκομεία στη Λακωνία αλλά ένα Νοσοκομείο στη Σπάρτη κι ένα ταχύρρυθμο Κέντρο Τ.Ε.Π. στους Μολάους. Όμως δεν βλέπω να υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο…»

Οι παρούσες δηλώσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα και υποβαθμίζουν την υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων, σε όποιον κλάδο κι αν ανήκουν (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, βοηθητικό), οι οποίοι ξεπερνώντας τους εαυτούς τους αντιμετωπίζουν με αυταπάρνηση τα καθημερινά προβλήματα προκειμένου να προσφέρεται ποιοτική και επαρκής φροντίδα υγείας σε όποιον την έχει ανάγκη.

Ναι, μέσα στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνει η χώρα, το νοσοκομείο Μολάων αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως άλλωστε και το σύνολο των δομών υγείας, και όχι μόνο. Παρά τα προβλήματα αυτά όμως τα τμήματά του (Χειρουργείο, Χειρουργικός και Παθολογικός Τομέας, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού), με δεδομένες πάντα τις ελλείψεις και την υπάρχουσα υποστελέχωση, παρέχουν τις μέγιστες υπηρεσίες στους πολίτες της περιοχής αλλά και στους επισκέπτες της. .Και αυτό είναι κάτι το οποίο αποδεικνύουν τα νούμερα τα οποία επικαλείται ο κ. Κρητικός. Τα νούμερα τα οποία είναι ενδεικτικά των παρεχόμενων υπηρεσιών και φυσικά διαθέσιμα σε οποιονδήποτε, να τα δει και να τα αξιολογήσει, βεβαίως και στον ίδιον,

Η επιθυμία και οι προσπάθειες των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων είναι η πολιτική βούληση να μη στοχεύει στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο Νοσοκομείων αλλά στην αναβάθμισή τους, στις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και στην παροχή των μέγιστων υπηρεσιών υγείας σε όποιον τις έχει ανάγκη.

Τέλος θα ήταν επιθυμητό να γνωρίζουμε αν τις απόψεις του κ. Κρητικού ενστερνίζονται οι υπόλοιποι γιατροί ΕΣΥ του Νομού Λακωνίας τους οποίους εκπροσώπησε και τους καλούμε να πάρουν θέση.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *