Χρυσό βραβείο για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγ. Νικολάου Βοιών.

Χρυσό βραβείο για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγ. Νικολάου Βοιών.

Στην χρυσή κατηγορία ελαιόλαδων με υψηλή περιεκτικότητα πολυφαινολών το ελαιόλαδο που παρήχθη για το ελαιοκομικό έτος 2016-2017 από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίου Νικολάου Βοιών « Ο Μαλέας».

Στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου 2017 η εκδήλωση για την απονομή των OLYMPIA AWARDS HEALTH & NUTRITION 2017. Στην επιτυχημένη εκδήλωση ακούστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικές με την υγειοπροστασία που παρέχουν τα ελαιόλαδα και συγκεκριμένα όσα εξ’ αυτών είναι πλούσια σε πολυφαινόλες.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:
Καθηγητής κ. Προκόπης Μαγιάτης, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς, Συντονιστής του Διακρατικού έργου ARISTOIL Δρ Νίκος Κρημνιανιώτης, Καθηγήτρια του ΑΠΘ κα Μάγδα Τσολάκη, Καθηγητής του Πανεπ. DAVIS της Καλιφόρνιας κ. Dan Flynn, Ερευνήτρια του Παν. Αθηνών Δρ. Ελένη Μέλλιου, Καθηγητής του Northeastern University Διομήδης Λογοθέτης και Καθηγητής του Harvard University Στέφανος Καλές.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Κόκκαλης, ο Βουλευτής κος Κασαπίδης, ο Πρέσβης του Κατάρ και εκπρόσωπος από την Πρεσβεία της Κύπρου.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίου Νικολάου Βοιών «Ο Μαλέας» , πήρε το βραβείο GOLD STANDARD OF EXCELLENCE for High Phenolic Extra Virgin Olive Oil.
Το βραβείο παρέλαβε ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Ιωάννης Δελακοβίας
.
Στη συγκεκριμένη τελετή παρουσιάστηκε για πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα η ίδρυση , του Παγκοσμίου Κέντρου ελαιολάδου, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως στόχο να παρέχει πιστοποίηση της ποιότητας του ελαιολάδου ως προς την προστασία της υγείας, να προβάλλει και να ενισχύει την έρευνα για την ελιά και το λάδι, όπως και την εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών.

Να σημειώσουμε ότι , σχεδόν 2 χρόνια έπειτα από το καταστροφικό συμβάν της πυρκαγιάς που συντελέστηκε στην περιοχή των Βοιών , η οποία στέρησε σημαντικούς πόρους από τους αγρότες και βύθισε το προσδοκώμενο αγροτικό εισόδημα σε σημαντικά χαμηλά επίπεδα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίου Νικολάου κέρδισε χρυσό βραβείο στην κατηγορία του Υγειοπροστατευτικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου.
Η σημαντικότατη αυτή διάκριση αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για όλη την περιοχή μας, και απόδειξη ότι όταν υπάρχει προσήλωση σε υψηλό στόχο, επιμονή και υπομονή, έρχεται στο τέλος η επιβράβευση, η οποία ανήκει σε όλους όσους πίστεψαν, προσπάθησαν, βοήθησαν και πέτυχαν να γευτούν όχι μόνο τις υψηλότερες τιμές πώλησης για την κατηγορία του χύμα έξτρα παρθένου ελαιολάδου, αλλά και την επίγνωση της αξίας του «χρυσού» που κρατάει στα χέρια του ο κάθε παραγωγός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *